RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațiePolitică

Marius Pintilie, după ședința CL blocată cu votul opoziției PSD – PMP și susținerea Pro-România! “Nu vom răspunde la acest șantaj, ne vom vedea în continuare de treabă”!

Ședință ordinară a Consiliului Local Pașcani, azi, 27 noiembrie. Ordinea de zi nu a trecut de votul aleșilor locali. PSD, PMP și Pro-România s-au abținut la vot.

Proiectul viza aprobarea indicatorilor tehnico-economici, ai obiectivului de investiție, reabilitare și modernizare piața vale Pașcani. Opoziția a cerut primarului să retragă proiectul, înainte de votarea ordinii de zi. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar ședința s-a încheiat.

Într-o conferință de presă, după episodul din legislativul local, Pintilie a susținut:

“Am mai trăit o surpriză în Consiliul Local. Dacă acum două luni de zile am avut o ședință de șapte ore și jumătate, și a fost un record, astăzi mai avem să zicem un record tot negativ, faptul că nu a trecut ordinea de zi. Nu înțeleg de ce nu a trecut ordinea de zi, pentru că ședința a început cu discuții referitoare la proiectul pieței din vale, un proiect care putea fi corectat și analizat de 100 de ori în CL și votat de toată lumea. Mi-aș fi dorit să facem pasul următor. Proiectul este arhicunoscut de toată lumea. S-a discutat pe acest proiect aproximativ doi ani de zile, s-au făcut schițe în particular, propuneri, iar fiecare aspect legat de construcțiile de acolo au fost reanalizat.

  

Astăzi, cei de PSD au solicitat să amănunte. Probabil supărați că se face. Văzând că nu retrag proiectul, opoziția a votat împotriva ordinii de zi. Nu doar proiectul de la piață nu a trecut, 25 am avut de toate. Sunt proiecte importate pentru comunitatea noastră, sunt proiecte cu finanțare europeană.

Dacă de la PSD multe surprize nu am, știm poziția dumnealor, vine domnul viceprimar. Colegii de alianță de la ProRomânia, care au votat alături de PSD, nu au judecat deloc bine astăzi. Nu înțeleg de ce nu au votat ordinea de zi? Puteau să se abțină la proiectul cu piața, puteau face orice își doresc. Nu înțeleg de ce nu s-a votat astăzi pentru acestă investiție. Dacă cineva se supără, își ia jucăria și pleacă. Cristian Rățoi nu a votat ordinea de zi, anulând complet toată munca. Nu mă așteptam sincer, ca proiectele ce țin de buna funcțioare a instituției publice, să nu fie votate, la nivelul ordinii de zi. Nu vom răspunde la acest șantaj, ne vom vedea în continuare de treabă. Am dat dispoziție ca luni, 4 decembrie, să avem convocată o nouă ședință”, a spus primarul Marius Pintilie.

Pe ordinea de zi au fost și o serie de proiecte ce trebuie depuse în vederea atragerii finanțărilor europene.     

Related posts

Joi, ședință ordinară de Consiliu Local Pașcani

Oana Cordoneanu

Ministrul Grindeanu anunţă lucrări pe 125 km de autostradă în Moldova

Redacția

Deputatul Petru Movilă: ”Medicina de familie este considerata prioritate nationala doar pe hartie”

Redacția
Încarcă...