NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Marius Pintilie: “Dumitru Pantazi este un dictator! Doar proiectele sale sunt bune, cele ale opoziției sunt uitate sau respinse la comandă”!

Marius Pintilie, candidatul PNL la funcția de primar, a lansat astăzi în spațiul public acuze dure la adresa principalului său contracandidat, Dumitru Pantazi. Totul a pornit de la faptul că de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local care va avea loc luni, lipsesc proiectele de hotărâre inițiate de consilierul liberal Marius Pintilie.

 

 

 

Acesta a organizat astăzi o conferință de presă în care l-a acuzat pe Dumitru Pantazi că se comportă ca un dictator și că refuză să pună pe ordine de zi proiectele opoziției.

„Suntem dezamăgiți de modul în care primarul Dumitru Pantazi refuză în continuare inițiativele venite de la formațiunile politice din opoziție. Numai Dumitru Pantazi are voie să facă ceva în Pașcani. Toate ideile constructive sunt blocate, toate proiectele de hotărâre sunt uitate în sertare sau respinse la comandă în ședințele de Consiliu Local. Asemenea atitudine dictatorială nu s-a mai văzut în municipiul nostru. E vorba de reprezentanți aleși democratic cărora li se pune pumnul în gură prin diferite tertipuri. Ca să sintetizez, în momentul în care este propus un proiect din opoziție, primarul Dumitru Pantazi se comportă ca un dictator. Nu știe decât să se asculte pe el însuși. Toate ideile domniei sale și toate ideile PSD-ului sunt bune, tot ce vine din opoziție nu trebuie acceptat. Aceasta este modul de lucru a unui dictator”, a acuzat Pintilie.

De partea cealaltă, primarul Dumitru Pantazi a explicat prin intermediul unui comunicat de presă că trei dintre proiectele înaintate de Marius Pinitilie nu îndeplineau condițiile legale pentru a fi promovate, în timp ce al patrulea va fi pus ca proiect suplimentar pe ordinea de zi.

Mai exact, cel  prin care se acordă facilități fiscale către investitori ar mai avea nevoie de un aviz al Consiliului concurenței, în timp ce proiectul cu privire la organizarea unui obor nu este util deoarece există o astfel de hotărâre încă din anul 2002. Nici organizarea Direcției de Asistență Socială nu a putut fi pe ordinea de zi, deoarece primarul susține că organizarea serviciilor este atributul său legal.

Singurul proiect care se pare că va fi pe ordinea de zi este care prevede ca, costurile dezinsecției și deratizării la subsoluri, pe casa scării sau pe spațiile verzi private, să fie suportate de la bugetul local.

Deasemenea Pintilie a mai solicitat organizarea unui referendum pe tema apei, deoarece proiectul de hotărâre privind metodologia convențiilor individuale nu a fost pusă pe ordinea de zi și oricum aceasta nu rezolvă problemele cetățenilor.

Redăm mai jos cele mai importante declarații făcute de Marius Pinitlie pe marginea acestui subiect:

„Referitor la proiectul privind Metodologia de repartizare și facturare: Acesta a fost afișat pe site-ul Primăriei în data de 13 aprilie, 30 de zile lucrătoare s-au împlinit astăzi, 25 mai (a fost doar 1 zi liberă, 2 mai, a doua zi de Paște). Ne așteptam ca de azi încolo să apară pe ordinea de zi.

Ne menținem poziția că acest proiect de hotărâre este doar o perdea de fum aruncată de primarul Dumitru Pantazi. Proiectul nu rezolvă niciuna din problemele oamenilor. Solicităm organizarea unui referendum după alegeri” a spus Pintilie.

Redăm mai jos cele mai importante declarații făcute de Marius Pintilie: Referitor la proiectul privind schema de ajutor de minimis: Cerem aparatului de specialitate să explice de ce documentația aferentă proiectului nu a fost finalizată la timp. Vrem să vedem solicitarea primită de la Consiliul Concurenței, să știm când a fost depusă și de ce nu s-au luat măsurile necesare astfel încât astăzi să fi putut fi discutat în ședința de Consiliu Local.

Referitor la proiectul privind identificarea unui nou teren pentru un obor:

La sfârșitul lunii februarie viceprimarul Vasile Axinte a recunoscut că terenul stabilit prin HCL 102/2002, invocată în răspunsul Primăriei, nu poate fi folosit pentru obor pentru că a fost revendicat, după ce a fost înscris în Cartea Funciară. De aceea am cerut identificarea unui alt teren, pentru că problema aceasta nu a fost rezolvată de mai bine de 13 ani, timp în care Dumitru Pantazi a fost viceprimar și primar.

Referitor la proiectul privind DAS:

Dumitru Pantazi s-a arătat necooperant cu consilierii locali PNL și nu înțelege importanța acestui proiect. Este obligatoriu să fie înființată pentru sprijinirea și eficientizarea serviciilor de asistență socială oferite de municipalitate. Noi am încercat să-i ridicăm problema domnului Pantazi, dar nu a fost receptiv, de aceea am realizat un proiect de hotărâre de la cap la coadă.

Referitor la proiectul privind acțiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare:

Acest proiect a fost amânat pentru a putea masca faptul că inițiativa, venită în întâmpinarea altei probleme eterne ale municipiului, a aparținut unui consilier PNL, contracandidatul lui Dumitru Pantazi la alegerile locale. Solicităm explicații pentru întârzierea cauzată de compartimentele de specialitate, așa cum a fost invocată de purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Advertisements

Related posts

Decizie in premiera a unei instante: soferii nu pot fi amendati daca nu au la ei polita RCA. Legea s-ar putea schimba

Redacția

Noul primar din Ialoveni a venit la Pașcani să dezmorțească relațiile de colaborare dintre cele două localități

Marius Parteni

Societatea ce deține autobuzul implicat în accidentul de pe Dragoș-Vodă nu ar respecta graficul de transport

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site