RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Marius Ostaficiuc, candidat AUR la CJ Iași: ”Orașele din județ au nevoie de centuri ocolitoare. AUR va realiza trei obiective principale în apropierea centrelor urbane” (P)

Centrele urbane ale județului Iași au nevoie de șosele ocolitoare, de rute care pot degreva traficul sugrumat de pe drumurile principale. Alianța pentru Unirea Românilor propune construirea a trei centuri principale, la Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Pașcani, proiecte care vor fi asumate de către Consiliul Județean Iași odată cu preluarea noului mandate.

Marius Ostaficiuc, candidatul AUR la Consiliul Județean Iași, a precizat și în ce vor cconsta cele trei obiective rutiere. ”Mobilitatea este cheia care asigură dezvoltarea regiunilor în vremurile actuale. O infrastructură rutieră modernă atrage investițiile din industrie și servicii. Un drum Iași-Pașcani, cu ieșire spre verstul țării, a ajuns să dureze două ore. Viteza de deplasare de 35 km/h ne face să fim un județ de mâna a doua. Iar toate acestea trebuie să fie făcute de o echipă capabilă să transforme județul într-un pol de creștere”, a transmis Marius Ostaficiuc, candidatul AUR la Consiliul Județean Iași. Acesta a precizat și condițiile în care pot fi realizate obiectivele menționate anterior. ”Centura de la Podu Iloaiei poate fi finanțată urgent prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Centurile din Târgu Frumos și Pașcani, cea conectată la A7, pot intra pe Programul Transport și Programul Operațional Regional al Uniunii Europene, exercițiul 2021-2027. Toate cele trei centuri trebuie finanțate cu prioritate din mixul fonduri proprii-fonduri guvernamentale-credite, urmând ca valoarea lor finală să fie decontată din bani europeni. Prețul total estimative ar fi de 60 milioane euro. Sunt obiective realizabile, obiective de care au nevoie ieșenii și pe care AUR le va duce la îndeplinire”, a mai spus Marius Ostaficiuc, candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Iași. Ca termen de finalizare, centurile de la Podu Iloaiei și Pașcani ar urma să fie date în folosință în 2026, iar cea de la Târgu Frumos ar fi gata în primul trimestru din 2027.

Related posts

Erasmus+ K229 – Students Actively Learning Entrepreneurial Skills. Cronica unui eveniment

Redacția

Curs de formare a profesorilor de la Liceul Teoretic “Bogdan Vodă” Hălăucești

Redacția

O nedreptate, o trădare și o jignire. Actorii şi momentele care arată cum a devenit Austria un poligon pentru destabilizare (P)

Redacția
Încarcă...