RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Marinari egipteni reținuți cu focuri de armă în portul Constanța, după ce au încercat să le vândă polițiștilor țigări de contrabandă

Patru marinari egipteni, de pe o navă acostată în portul Constanţa, au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră, fiind trase şi focuri de avertisment, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă ţigări de contrabandă, a informat, vineri, Garda de Coastă, citată de Agerpres.

Marinarii au intenţionat să le vândă poliţiştilor peste 1.300 pachete de ţigări de contrabandă.

“În data de 15.04.2021, în jurul orei 17,00, în urma unui denunţ, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice, deplasându-se în dana 37 a Portului Constanţa, unde era acostată o navă străină, sub pavilion Egipt. La faţa locului, a fost identificat un grup de marinari care a încercat să ofere spre comercializare lucrătorilor noştri 1.370 de pachete cu ţigări de contrabandă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Poliţiştii au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical după ce contrabandiştii nu s-au supus somaţiilor verbale ale acestora.

  

“Imediat, echipa de control a desfăşurat activităţi de identificare şi reţinere a celor în cauză, însă aceştia nu s-au supus somaţiilor legale şi au fost executate cu respectarea prevederilor legale cinci focuri de avertisment în plan vertical, nefiind înregistrate victime sau pagube materiale. În urma flagrantului organizat au fost identificate şi reţinute patru persoane, marinari egipteni îmbarcaţi pe nava amintită anterior”, se mai arată în comunicat.

Totodată, în urma efectuării controlului amănunţit asupra navei, a fost depistată, ascunsă şi nedeclarată, cantitatea de 790 de pachete cu ţigări.

Întreaga cantitate de ţigări, 2.160 de pachete, în valoare de peste 39.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

“În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale”, a mai informat Garda de Coastă.

digi24

Related posts

Clubul Juventus Torino, exclus din cupele europene în sezonul viitor. Gruparea italiană îşi susţine nevinovăţia, dar nu va face apel

Redacția

Fosta președintă a Camerei Reprezentanţilor din SUA, democrata Nancy Pelosi, în vârstă de 83 de ani, va candida pentru un nou mandat

Redacția

Iohannis: România a oferit ruta principală pentru exportul cerealelor ucrainene

Redacția
Încarcă...