RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Marii producători de mezeluri: În septembrie voi lua 100% carne din import

Criza pestei porcine africane din România nu afectează doar fermierii sau producătorii de carne de porc, ci se răsfrânge și asupra producătorilor de mezeluri care sunt nevoiți să își amplifice importurile de materie primă pentru a nu-și vedea afacerile ruinate.

 

  

 Unii dintre marii producători se așteaptă ca importurile să ajungă la 100%, având în vedere faptul că amploarea crizei va conduce inevitabil la o explozie a prețurilor.

„Noi procesăm în jur de 80-100 de tone de carne de porc pe zi, din care 75-80% provine din import, pentru că nu găsim piesele de carne de care avem nevoie în unităţile de tranşare locale. În septembrie voi lua 100% carne din import“, a declarat Radu Timiş, fondatorul CrisTim.

În România sunt aproape 800 de focare de pestă porcină în zece județe din țară – 11 fiind în exploatații comerciale, iar peste 120.000 de porci au fost deja sacrificați pentru a se evita răspândirea bolii, potrivit ANSVSA.

Autoritățile se așteaptă ca preţul cărnii de porc să crească la iarnă, cu aproximativ 30% din cauza problemelor cauzate de pesta porcină africană.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Ce măsuri fiscale intră în vigoare de la 1 noiembrie. Se elimină unele facilități și se limitează plățile cash

Redacția

Puteți să vă pregătiți să aplicați pentru programul Noua Casă. Au fost aprobate normele

Redacția

Finanțele revin cu proiectul de transformare a programului „Prima casă” în „O familie, o casă”

Redacția
Încarcă...