NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Marcel Vela, avertisment la nerespectarea distanțării: „Riscăm carantinarea unor zone cu oameni nevinovaţi”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, le-a transmis românilor, într-un nou mesaj postat pe Facebook, că virusul nu a fost învins și că, prin nerespectarea distanțării sociale, riscăm „o explozie de cazuri sau, mai rău, carantinarea unor zone în care locuiesc oameni nevinovaţi”.

Marcel Vela a ținut să le spună ”celor care se adună în grupuri mari” că acţiunile lor ar putea pune în pericol sănătatea publică.

„Fac acest lucru în numele tuturor celor care am îndurat şi respectat reguli timp de două luni, dorind oprirea şi diminuarea pandemiei, luptând pentru protejarea sănătăţii celor dragi. (…) Stimate doamne, stimaţi domni, virusul încă nu a fost învins! (…) Nu aruncaţi pe geam efortul dumneavoastră şi al tuturor cetăţenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri sau, mai rău, carantinarea unor zone în care locuiesc oameni nevinovaţi, din cauza greşelilor din următoarele zile”, a scris Vela pe Facebook.

Ministrul subliniază că dacă unii dintre cei care se strâng în astfel de grupuri sunt deja sau devin pozitivi în următoarea săptămână, în urma anchetei epidemiologice toţi cei care au intrat în contact cu ei vor rămâne izolaţi la domiciliu încă 14 zile, în loc să se bucure de măsurile de relaxare din această perioadă.

Folosiţi-vă energia doar pentru a face lucruri frumoase şi a vă proteja sănătatea dumneavoastră, dar şi pe a celor din jur”, se mai arată în mesajul ministrului de Interne.

OBSERVATOR

loading...
Advertisements

Related posts

Centru de excelenţă în cercetarea medicală unic în întreaga ţară, la Iaşi

Redacția

Minoră ajunsă la Iaşi în stare gravă din cauza meningitei

Redacția

Obiecte ciudate pe care medicii le-au scos din corpul pacienţilor: de la jucării de pluş la melci vii

Redacția
Încarcă...