RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Marcel Vela acuzat că nu îi pasă de faptul că poliţiştii se infectează cu coronavirus

Marcel Vela este acuzat de Sindicatul Europol că nu îi pasa de faptul că poliţiştii se infectează cu coronavirus, asta după ce nu există nicio măsură de prevenire a infectării luate în rândul oamenilor legii. Conform aceluiaşi sindicat, la IPJ Neamț, mai mulţi politisi şi jandarmi de la Poliţia Municipiului Roman au intrat în contact cu un bărbat care voia să se sinucidă şi care era infectat cu coronavirus.

Marcel Vela acuzat că nu îi pasa de faptul că poliţiştii se infectează cu coronavirus

În comunicatul emis de Sindicatul Europol se reclamă lipsa măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus. Pentru a veni cu un exemplu concret, cei de la sindicat oferă şi un exemplu de la IPJ Neamţ unde mai mulţi jandarmi şi poliţişti au fost infectaţi cu coronavirus după ce au luat contact cu un bărbat care a încercat să se sinucidă. Conform declaraţiilor, poliţiştii l-au convins pe bărbat să nu se sinucidă, dar au fost infectaţi, iar acum nu se pot prezenta la serviciu pentru că sunt în izolare. În altă ordine de idei, sindicaliştii reclama faptul că poliţiştii nu primesc niciun spor, asta deşi sunt supuşi constant riscului de infectare.

” În viziunea ministrului Vela poliţiştii nu sunt expuşi riscului în lupta cu covidul şi pe cale de consecinţă nu trebuie să primească vreun spor. Greşit domnule ministru, greşit! Virusul perfid dă târcoale, acum, Poliţiei Municipiului Roman din IPJ Neamţ şi probabil îşi va atinge scopul”, au anunţat sindicaliştii.

  

Bărbatul care a fost infectat cu coronavirus a încercat să se sinucidă

Interesant faptul că poliţiştii şi jandarmii care au luat contact cu bărbatul infectat nu au fost izolaţi şi se deplasează la serviciu, asta după ce şefii au stabilit ca poliţiştii nu trebuie să fie izolaţi. Şi mai interesant este faptul că DSP-ul nu a început nicio anchetă epidemiologica, deci oamenii legii sunt liberi, iar dacă sunt infectaţi şi asimptomatici pot infecta, la rândul lor, alte persoane.

Potrivit sindicaliştilor, o femeie a sesizat la numărul unic de urgenţă 112 ca soţul ei vrea să se sinucidă. Poliţiştii şi jandarmii au ajuns în zona menţionat de soţia sinucigaşului. După ce au discutat cu bărbatul, acesta a devenit violent, iar poliţiştii l-au încătuşat şi l-au transportat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. Transportul s-a realizat cu o ambulanţă în care, pentru siguranţă, se afla şi un jandarm, deci un contact direct:

”În zona râului Moldova, poliţiştii direcţionaţi acolo îl găsesc pe soţul apelantei, poartă discuţii intense cu el şi pentru că era agitat şi violent poliţiştii l-au încătuşat. A fost transportat la Secţia Psihiatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman cu o ambulanţă în care era şi unul dintre jandarmi. Toate bune şi frumoase până astăzi, când s-a aflat că cel care voia să îşi pună capăt zilelor este infectat cu noul coronavirus. De vreo anchetă DSP nici vorbă. Să dea Bunul Dumnezeu ca poliţiştii şi jandarmii să nu fie infectaţi. Şefii au stabilit că poliţiştii nu trebuie să fie izolaţi şi se pot prezenta la serviciu !!!”, au mai prcizat sindicalişii.

În urmă cu câteva zile, aceştia relatau o altă întâmplare din judeţul Neamţ, nici atunci poliţiştii nu au fost izolaţi la domiciliu.

Bzi.ro

Related posts

Medicii ar putea primi interzis la demisii pe perioada stării de urgenţă

Redacția

Anthony Fauci, despre transmiterea COVID-19 la copiii sub 10 ani: Este sub semnul întrebării

Redacția

Intructor auto păşcănean, răpus de o boală necruţătoare

Ema Roman
Încarcă...