RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD depune moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe 14 iunie

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, în plenul Parlamentului, că parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe data de 14 iunie. Ciolacu spune că moțiune va fi depusă ca urmare a „eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care premierul a venit să prezinte PNRR.

Premierul Florin Cîțu a prezentat miercuri, în Parlament, Planul Național de Redresare și Reziliență. Documentul care prevede accesarea de fonduri din mecanismul european de redresare și reziliență în valoarea de 29,2 miliarde de euro urmează să fie trimis luni la Bruxelles.

La dezbaterile din plen, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că „această coaliție a șemnului a vrut să deturneze un plan lăudabil al europei către clientela de partid”.

  

Cu câteva luni în urmă, Marcel Ciolacu susținea că „majoritatea este una fragilă în Parlament, stă în 10-20 de voturi. Minorităţile sunt 17 voturi”.

digi24

Related posts

​​Numele vehiculate în PSD pentru funcția de premier în locul lui Tudose. Mihai Fifor, cea mai probabilă variantă

Redacția

Guvernul alocă de șase ori mai mulți bani pentru biserici înainte de alegeri

Redacția

Conferință de presă PNL Pașcani, 11 septembrie 2023 (VIDEO)

Redacția
Încarcă...