NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

MApN: Vaccinarea anti-COVID se desfăşoară în toate spitalele militare din ţară

În toate spitalele militare din ţară se realizează, începând de luni, vaccinarea cadrelor medicale, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

MApN aminteşte, într-un comunicat transmis AGERPRES, că prima fază de vaccinare anti-COVID pentru personalul medical din unităţile sale sanitare a debutat miercurea trecută la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă ‘Dr. Victor Popescu’ din Timişoara, iar joi – la Spitalul Militar de Urgenţă ‘Regina Maria’ din Braşov şi la Spitalul Militar de Urgenţă ‘Dr. Alexandru Augustin’ din Sibiu. De luni, imunizarea a început şi la celelalte spitale militare din ţară.

Centrele de vaccinare sunt organizate în incinta spitalelor militare de urgenţă şi vor funcţiona zilnic, între orele 8,00 şi 20,00, conform planificării în sistemul electronic.

Vaccinarea personalului medical este un act de responsabilitate care asigură protejarea acestuia şi menţinerea capacităţii de a continua acordarea asistenţei medicale, în condiţii de siguranţă, tuturor pacienţilor’, transmite MApN.

  

Potrivit ministerului, în perioada următoare, dozele de vaccin solicitate vor fi livrate de la Centrul naţional de stocare a vaccinului COVID-19 şi de la centrele regionale de depozitare către centrele de vaccinare din judeţele arondate.

radio iasi

Advertisements

Related posts

Aproape 5.700 de cazuri noi de COVID-19. Crește numărul pacienților internați la ATI

Redacția

Căzătură fatală: Un bătrân din Hălăucești a murit pe masa de operație

Teona Gherasim

Mihaela Bilic, medic nutriționist: Pizza e o mâncare nevinovată. Condițiile în care poate fi consumată fără probleme

Redacția
Încarcă...