NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Manifestări de Ziua Unirii la Târgu Frumos (VIDEO)

Ziua de 24 ianuarie 1859 a ramas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza.


Ca în fiecare an, „Mica Unire” a fost sărbătorită la Târgu Frumos în cadrul unor manifestări specifice acestei zile, organizate de administrația locală.

 La Monumentul Eroilor din parcul „Ing. Dan Dumitrachi” au fost depuse coroane, de primarul Ionel Vatamanu, alături de viceprimarul Ion Alexa Angheluș și reprezentanți ai administrației locale din Târgu Frumos. Profesorul de istorie Sergiu Enea a vorbit despre semnificația acestei zile importante pentru români. Apoi, cele câteva sute de persoane prezente la eveniment s-au prins într-o Horă a Unirii, pentru a marca 161 de la Unirea Principatelor Române.  

 Depuneri de coroane au fost făcute și la celelalte monumente ale eroilor din Târgu Frumos.La final, în tonul fanfarei, toți cei prezenți au fost întâmpinați cu tradiționala porție de fasole cu cârnați, vin fiert și o plăcintă, împărțite târgoveților și de către primarul Ionel Vatamanu.

  

Advertisements

Related posts

Locuri noi de parcare pentru târgoveţi, chiar în centrul oraşului!

Ema Roman

Noi posturi scoase la concurs la Primăria Târgu Frumos

Irina Gherasim

Două taxiuri hibrid la Târgu Frumos

Oana Cordoneanu
Încarcă...