NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EvenimentLocal

Mănăstirea Romano-Catolică ,,CAVANIS” din Pașcani a găzduit sâmbătă 7 mai 2022, Ziua Tineretului la nivel decanal

Cu entuziasm și bucurie, tinerii din 12 parohii au poposit sâmbătă dimineață în Gara din Pașcani,, unde au fost întâmpinați de către părintele Antonio Elsiio, care i-a primit cu mare bucurie și i-a însoțit pe tot parcursul procesiunei până la Mănăstirea ,,Cavanis”.

Programul zilei a început cu un moment artistic, urmat de Sf. Liturghie solemnă la care au participat 14 preoți. Celebrantul principal fiind părintele decan, iar predicator a fost părintele profesor Fabian Doboș, de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Iași. După Sf. Liturghie tinerii au avut parte de o mică gustare și un frumos program artistic.

Advertisements

Tema din acest an a fost: „Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă” (Lc 1,39). Se continuă, astfel, itinerarul dorit de Sfântul Părinte care are în centru îndemnul „ridică-te!”, expresie care are și semnificația de a învia, de a se trezi la viață. Însăși sfânta Fecioară Maria este propusă ca exemplu, deoarece a știut să se ridice din comoditatea sa, să se pună cu totul la dispoziția lui Dumnezeu și, totodată, s-a dus în grabă la Elisabeta și la Zaharia pentru a împărtăși bucuria lucrării minunate a lui Dumnezeu în viața sa.


La eveniment au participat tinerii din 12 parohii: Butea, Fărcăşeni, Hălăuceşti, Iugani, Izvoarele, Luncaşi, Mirceşti, Mogoşeşti-Siret, Oţeleni, Paşcani, Răchiteni, Şcheia, parohii ce fac parte din Decanatul de Valea Siretului.

Advertisements
  

Advertisements
Advertisements

Related posts

Dezbatere publică despre rolul femeii în societate

Redacția

Un an de NewsFm! Mulțumim celor care ne ascultă!

Marius Parteni

Zi de Paște cu expoziție – concurs și spectacol folcloric la Casa de Cultură! Bucatele tradiționale au stat la loc de cinste (VIDEO)

Ema Roman
Încarcă...