NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Managerul Ecoserv SRL, comunicat pe marginea gratuităților pe mijloacele de transport! Primăria așteaptă un raport intern

CLP Ecoserv SRL a emis astăzi un comunicat de presă în care prezintă noi explicații cu privire la situația gratuităților pe mijloacele de transport în comun. Operatorul local anunță că a acționat în instanță municipalitatea, pentru faptul că i-au fost refuzate la plată o serie de facturi. Primăria invocă lipsa cadrului legal pentru plata acestor abonamente, dintr-un vid legislativ.

Leonard Ursu aruncă vina pe municipalitate pentru faptul că nu poate susține activitatea de transport și să ofere abonamente. El anunță că reprezentanții Consiliului de Administrație au decis acest aspect, iar până la finalizarea procesului nu are nicio variantă.

De partea cealaltă municipalitatea, prin primarul Marius Pintilie spune că a emis o dispoziție către Compartimentul de Monitorizare a Serviciilor de Transport din subordine, prin care solicită un raport din care să rezulte cadrul legal și impactul financiar asupra bugetului local, în vederea elaborării documentației necesare pentru prezentarea în Consiliul Local Pașcani a unei inițiative legislative care să rezolve această problemă.

 „Am discutat cu colegii și am ajuns la concluzia că până vor veni normele de aplicare a legii privind transportul gratuit al elevilor, trebuie să găsim o variantă de achitare a acestui serviciu din bugetul local. Pentru a face acest lucru am dat o dispoziție prin care Compartimentul de Monitorizare a Serviciilor Publice să ne pună la dispoziție cadrul legal și impactul economic asupra bugetului local, în cazul în care municipalitatea din bani proprii și-ar asuma o astfel de plată. Urmează să primim un raport să vedem despre ce sume discutăm, după care voi aduce la cunoștința Consiliului Local și dacă va fi cazul vom face și o ințiativă pe care o voi supune la vot.”, a declarat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

  

Documentul asumat de cei din Primărie urmează să fie discutat într-o ședință a Consiliului Local, din perioada următoare, după cum a susținut în conferința de presă de ieri primarul municipiului.

Document

Advertisements

Related posts

Furnizarea apei întreruptă în cartierul Aerodrom (p) și pe strada Renașterii din Pașcani

Redacția

Puteţi muri aşteptând. Ambulanţa din Iaşi foloseşte maşini care trebuiau casate

Redacția

Condițiile PNL pentru a vota hotărârile pro ApaVital! Prefectul va fi sesizat față de trei hotărâri adoptate astăzi! (VIDEO)

Răzvan Grecu
Încarcă...