NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Malul râului Siret care amenință casele localnicilor din A.I.Cuza va fi reabilitat în regim de urgență

Vești bune pentru locuitorii comunei A.I.Cuza, ale căror locuințe sunt amenințate de râul Siret. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a analizat astăzi proiectul de consolidare a malurilor râului de pe raza comunei. La discuţii au participat şi reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Siret Bacău, cei care gestionează proiectul, dar şi primarul comunei Vasile Baciu.

 În urma analizelor din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au luat mai multe decizii. „Lucrările de pe râul Siret sunt extrem de urgente. Din păcate, de foarte mult timp există un blocaj în ceea ce priveşte demararea investiţiilor. O parte din lucrări trebuie realizate pe un teren proprietate privată. Conform celor de la Administraţia Bazinală de Apă Siret, până acum nu s-a ajuns la o înţelegere cu proprietarul pentru a realiza un schimb de terenuri care să asigure implementarea proiectului. Ca urmare, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a luat decizia de a împărţi lucrările în mai multe etape”, a declarat prefectul Romeo Olteanu.

 Astfel, într-o primă etapă ar urma să fie realizate lucrările care nu afectează proprietatea privată, dar care vor pune în siguranţă locuinţele din comuna A. I. Cuza, amplasate în zona râului Siret.„La nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va fi luată o hotărâre care va fi trimisă Guvernului. Încercăm să facem măcar prima parte a lucrărilor, cea care ar rezolva problemele locuinţelor din zonă. Aştept un material în acest sens de la Administraţia Bazinală de Apă Siret pentru a se putea aloca fondurile necesare demarării lucrărilor în regim de urgenţă. În paralel se va lucra la rezolvarea problemelor legate de proprietatea privată şi obţinerea tuturor avizelor necesare pentru realizarea completă a investiţiilor”, a explicat prefectul Romeo Olteanu.

  

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Managerul unei mari companii din Pașcani se vede nevoit să reducă din salarii dacă va trebui să achite către ApaVital factura de 28.000 de lei pentru apa meteorică.”Vom fi nevoiţi să tăiem două sau trei bonuri de masă angajaţilor”

Răzvan Grecu

Dionisie Afloroaei, fostul consilier al primarului, este avocatul Legume SA în procesul cu municipalitatea! Pantazi a negat că ar controla societatea prin interpusul său, Florin Stanciu!

Răzvan Grecu

Miercuri,14 noiembrie, apa va fi întreruptă în zona deal și suburbiile Sodomeni și Boșteni

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site