NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Majorarea pensiilor cu 40 la sută, constituțională

Curtea Constituţională a respins sesizarea Guvernului cu privire la legile pentru aprobarea rectificării bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie, transmite reporterul RRA, Diana Surdu, care citează surse oficiale. 

Executivul susţinea că Parlamentul a ignorat perspectivele evoluţiei economiei în condiţiile actualei crize sanitare extrem de grave, în care presiunea asupra bugetului de stat este uriaşă din cauza creşterilor masive ale cheltuielilor nepermanente. 

De asemenea, în sesizare se mai arăta că parlamentarii nu au identificat sursele de finanţare necesare majorărilor propuse şi care să reflecte principiul echilibrului bugetar, potrivit Constituţiei. 

radio romania actualitati

  
Advertisements

Related posts

Poliția caută mii de fugari. Câți condamnați lipsesc din închisorile României

Redacția

Peste 9 mii de români NU au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei! Poliția a dat amenzi de peste 11 milioane de lei

Redacția

Profesor înregistrat în timpul orei online când își jignește o elevă. Director: Vom vedea cum a fost înregistrat, asta e interzis

Redacția
Încarcă...