RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Mâine nu se vor auzi sirenele! Decizie de ultimă oră

 

Desi pascanenii erau obisnuiti ca in prima zi de miercuri din luna sa auda sirenele, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a luat decizia ca sirenele sa nu fie folosite decat in situatii de urgenta. Potrivit unui comunicat de presa, in contextul evenimentelor meteo din ultima perioada, s-a luat decizia ca in urmatoarea perioada sirenele sa fie folosite doar in situatii reale.

  

‘In contextul situatiilor de urgenta din tara generate de manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, in cursul zilei de maine nu vor fi verificate sirenele de alarmare publica. In aceasta perioada, utilizarea sirenelor se va realiza doar in situatii reale in care este necesara dispunerea de masuri de autoprotectie pentru populatie. Derularea exercitiului national „Miercurea Alarmelor” va continua din luna iulie, in prima zi de miercuri, de la ora 10.00. Testarea a fost lansata de IGSU inca de acum doi ani si este destinata verificarii sistemului de alarmare a populatiei despre iminenta unui pericol si, implicit, dezvoltarii reactiei cetatenilor in situatii de protectie civila. Cele mai des intalnite situatii in care este alarmata populatia prin intermediul sirenelor electrice si electronice sunt dezastrele naturale si calamitatile, care pun in pericol viata persoanelor.  Asiguram opinia publica asupra necesitatii si utilitatii derularii permanente a acestor antrenamente lunare.” se arata in comunicat.

sursa www.bzi.ro

Related posts

AJOFM Iași: 91 locuri de muncă disponibile la Pașcani 

Redacția

“Cutia cu zâmbete “- acțiune caritabilă a elevilor si dascălilor școlii “Iordache Cantacuzino” la Protopopiatul Pașcani (FOTO)

Carmen Bălăceanu

Tinerii cu handicap vor beneficia de proteze gratuite

Redacția
Încarcă...