NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Maidanezii numărați de politicieni! Pantazi are 1.500 prinși în 4 ani, Rățoi are 235 în 5 luni!

Subiectul câinilor comunitari a depășit mediul online, și a ajuns în plenul Consiliului Local, acolo unde între reprezentanții puterii și cei din opoziție s-a declanșat un mic concurs cu privire la cine a capturat până acum mai mulți maidanezi, de pe domeniul public.

Fostul primar Dumitru Pantazi s-a interesat în ședința de Consiliu Local de ieri, câți câini comunitari au fost prinși de angajații Primăriei, coordonați de viceprimarul Cristian Rățoi, în primele trei luni ale anului 2021. Ca să scoată în evidență că s-a ocupat de acest subiect cât a fost primar, fostul edil a avansat cifra de 1.500 de capturi, în 4 ani de zile.

„În ultimii 3-4 ani de zile am avut strânși 1.500 de câini, deci o medie de la 350 în sus pe an. A trecut un trimestru, câți aveți? Noi am prins 1.500 în ultimii 4 ani,” a spus Dumitru Pantazi, consilier local din partea PSD și fost primar al municipiului.

 Subiectul a fost unul de interes și pentru actualul viceprimar, Cristian Rățoi, care imediat după ședința de Consiliu Local s-a apucat să contabilizeze câți câini comunitari au fost prinși în mandatul său. Astfel, la o zi distanță, în conferința de presă săptămânală, și-a prezentat socotelile sale pe acest subiect, subliniind că nu e vorba despre un concurs.

  

„Ieri, în ședința de Consiliul Local, un consilier m-a întrebat despre câini, dacă avem o evidență a acestora, dacă îi mai capturăm. Ieri nu aveam toate datele când i-am răspuns, este o diferență de câțiva câini, după ce am verificat informațiile. De la 1 ianuarie până în prezent avem 130 de câini capturați. Îi pot da și pe luni: în ianuarie 61, luna februarie 29 și luna martie 40. Cu mențiunea că ultimele zile din luna martie, nu sunt puse la socoteală în această statistică. Ce pot să vă spun este că în noiembrie și decembrie anul trecut s-au mai capturat 105, deci în total sunt 235, nu 224. Vă mai zic că din noiembrie anul trecut și până în martie, au fost adoptați 340 de câini. Și tot anul trecut, față de interpelarea domnului Pantazi, vreau să vă spun că de la 1 ianuarie 2020 până la 1 noiembrie 2020 la Pașcani s-au capturat doar 428 de câini. Deci nu este vorba de 1.500 cum spunea dumnealui,,dar bănuiesc că e vorba depre ultimii ani. Eu nu vreau să fac un concurs, dar vreau să vă spun că și câinii nu pot fi prinși așa cum cred unii,” a lămurit subiectul Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani. 

Dincolo de această competiție iscată între cei doi, rămâne o întrebare simplă: cum se rezolvă acest fenomen, având în vedere că deși câinii comunitari sunt capturați în număr mare, totuși prezența lor pe străzi este în continuare ridicată?

Advertisements

Related posts

TĂIERILE ILEGALE AU SCĂZUT ÎN FONDUL FORESTIER DE STAT

Ema Roman

Petru Movilă atrage atenţia asupra modului de finanţare a tronsonului de autostradă Iaşi – Tg. Neamţ

Redacția

Vot favorabil pentru împrumutul guvernamental. Iată lista cu societățile care au de primit bani de la Primărie

Marius Parteni
Încarcă...