NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Maia Sandu luptă în forță cu mafia de stat. Mascații l-au arestat chiar pe procurorul general al Moldovei. Acesta a fost imediat suspendat din funcție (Video)

maia-sandu:-infractorii-extrag-bogatie-si-active-din-tari-cu-institutii-slabe-au-folosit-r.-moldova-ca-tara-de-tranzit-pentru-a-spala-bani-prin-institutii-inainte-de-a-i-depune-in-strainatate

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost retinut marti dupa-amiaza chiar in cladirea Procuraturii Generale dupa trei ore de perchezitii, anunta Deschide.md. Procurorul general a fost retinut pentru 72 de ore.

Procurorul anticoruptie Victor Furtuna a decis inceperea urmaririi penale impotriva procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Atat Stoianoglo, cat si adjunctii sai, au fost suspendati din functie.

Procurorul general a fost ridicat cu mascatii din biroul sau.

Stoianoglo va fi plasat in arest preventiv pentru 72 de ore intr-un izolator al politiei.

  

„Au avut loc actiuni de urmarie penala intr-o cauza penala. Este vorba de abuzul in seviciu, corupere pasiva si darea declaratiilor mincinoase. A fost retinut pentru 72 de ore. Dupa expirare vom depune demers. Sotia lui nu are nici o invinuire pe aceasta cauza. Au fost ridicate bunuri. Perchezitiile au fost efectuate de catre mine si ofitierii SIS… Pe aceasta cauza este retinut doar Alexandr Stoianoglo”, a declarat procurorul anticoruptie Victor Furtuna.

Ministrul Justitiei, Sergiu Litvinenco, a anuntat, in cursul zilei, suspendarea din functie a procurorului general.

„Acum cateva minute in urma am fost informat prin e-mail ca procurorul desemnat astazi de CSP pentru analizarea sesizarii lui Lilian Carp a decis pornirea urmaririi penale impotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Conform art. 55/1 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratura, „mandatul Procurorului General in privinta caruia a fost pornita urmarirea penala in conditiile art.270 alin.(7) din Codul de procedura penala se suspenda de drept pe perioada urmaririi penale.

De asemenea, prin efectul legii (art.18 alin.(4) Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratura) sunt suspendati de drept si adjunctii Procurorului General.

Prin urmare, in acest moment nu avem o conducere a procuraturii”, a anuntat ministrul Justitiei pe Facebook.

Sergiu Litvinenco a fost acuzat deseori de Maia Sandu ca saboteaza lupta anticoruptie. El a refuzat sa demisioneze si a amenintat cu plangeri la forurile internationale.

aktual24

Advertisements

Related posts

Deputatul Petru Movilă a depus Legea care reduce numărul de parlamentari la 300

Redacția

Pașcani 2020- Centru Regional de Dezvoltare VIDEO

Redacția

Curtea de Apel, decizie favorabilă lui Dragnea. Cererea de eliberare a fost strămutată la Tribunalul Giurgiu, pe moșia lui Bădălău

Redacția
Încarcă...