RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Mai trebuie persoanele vindecate de coronavirus să se vaccineze?

Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș, este una dintre persoanele din România care a avut coronavirus și s-a vindecat. Medicul a vorbit sâmbătă, la emisiunea „În fața ta”, dacă persoane vindecate mai trebuie să se vaccineze împotriva COVID.

„E un lucru care nu se știe foarte cert acum”, a spus Simin Aysel Florescu, întrebată dacă mai trebuie să se vaccineze, ea având o formă ușoară a bolii.

„Probabil că prin acel plan de vaccinare o să știm mai clar, în momentul în cre va fi vaccinarea în România. Medical vorbind, probabil că va fi necesară o determinare de anticorpi înainte. Și în funcție de cât de jos a scăzut sau n-a scăzut acest nivel se poate proceda la vaccinare sau nu”, a explicat medicul.

Doctorul Simin Aysel Florescu are anticorpi și spune că toți cei care au trecut prin boală o perioadă de minim șase luni au acești anticorpi: „Sigur că ei pot să scadă, dar în același timp s-a observat că la cei care reintră în contact cu virusul, anticorpii aceștia cresc.”

  

„Deci, deocamdată evoluția este destul de incertă și insuficient studiată. Nici n-a fost timp, n-a trecut niciun an de când a apărut această boală. Studiile sunt încă în curs. Dar, dacă ar fi să ne gândim la toate celelalte tipuri de infecții respiratorii, chiar dacă anticorpii scad la nivele mici, memoria antigenului respectiv rămâne în limfocite și cu ocazia unui nou contact cu tipul respectiv de antigen, virus sau bacterie reapar – în cele mai multe cazuri – acești anticorpi și sunt eficienți”, a explicat medicul.

Întrebată dacă se va vaccina, doctorul Simin Aysel Florescu a răspuns că da: „Bineînțeles!”

digi24

Related posts

Un medic atrage atenția că a scăzut vârsta persoanelor care se înmbolnăvesc de cancer

Redacția

Fetiţa de 8 ani a murit cu zile? Manevra salvatoare nu se predă în şcolile din România

Redacția

Aproape 40.000 de români au fost vaccinați împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore

Redacția
Încarcă...