NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Mai nou, COVID-ul vine la Iaşi de peste Prut. Suntem pe locul IV la nivel național

63 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus la Iaşi, raportate ieri de Institutul Naţional de Sănătate Publică, judeţul fiind pe locul IV pe ţară după Bacău (85 de cazuri), 69 în Timiş (69 de cazuri) şi Prahova (65 de cazuri). Medicii epidemiologi au declarat că se înmulţesc cazurile noi de cetăţeni care vin infectaţi de data aceasta din străinătate.

47 de decese în ultimele 24 de ore în ţară, dar niciunul la Iaşi. Dacă la numărul de noi cazuri Iaşul se situează pe locul patru în ţară, în schimb e primul (exceptând Bucureştiul) la retestările cu rezultat pozitiv: 76 de cazuri din cele 760 înregistrate în ţară, adică 10%. 

“Se menţine în continuare transmiterea comunitară pe lângă noile focare de la Spitalul de Pneumoftiziologie, Institutul Regional de Oncologie şi agentul economic. Se remarcă în continuare focarele familiale. În plus, apar tot mai multe cazuri de ieşeni întorşi din străinătate după ce au rămas fără loc de muncă şi care la testare au ieşit pozitivi. Alte cazuri au fost semnalate în rândul persoanelor cu dublă cetăţenie, româno-moldovenească”, au declarat surse din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Numărul constant de cazuri, dar şi cel de reconfirmaţi, aglomerează spitalele COVID şi suport COVID. În urmă cu trei zile, Spitalul de Boli Infecţioase a solicitat DSP aprobarea structurii organizatorice a unităţii cu Secţia exterioară „Spital Mobil” din Leţcani. În urma analizei dosarului depus, conducerea DSP a solicitat completarea de urgenţă a documentaţiei, în conformitate cu prevederile legii. Mai exact, spitalul trebuie să depună acte din care să rezulte dreptul de proprietate publică/ privată/ administrare/ închiriere asupra întregului obiectiv (teren, construcţii modulare); acte doveditoare privind transmiterea dreptului de administrare/folosinţă către Spitalul de Boli Infecţioase, copii ale contractelor privind furnizarea utilităţilor, copii ale contractelor de preluare şi neutralizare a deşeurilor, schiţe detaliate pentru spaţiile secţiei exterioare şi memoriu descriptiv. DSP Iaşi a mai precizat că, până ieri, conducerea spitalului nu depusese completările solicitate.

ziarul de iasi

loading...
Advertisements

Related posts

RUJEOLA LA IAŞI: Tragedie cumplită. O fetiţă vaccinată a murit inexplicabil

Redacția

Un spital din Iaşi este cu un pas înaintea cancerului de sân

Redacția

Trei noi decese din cauza gripei. Una dintre victime s-a stins chiar azi la Iași

Redacția
Încarcă...