NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Electorale

Mai multe persoane sunt cercetate pentru fraudă electorală la alegerile locale

După alegerile locale de ieri, mai multe persoane sunt cercetate pentru că ar fi încercat să ofere mită alegătorilor şi au fost deschise dosare penale pentru fraudă electorală.

În judeţul Galaţi, mai multe persoane sunt cercetate pentru că ar fi încercat să ofere sume de bani alegătorilor din municipiul Tecuci, pentru a-i convinge să voteze cu un anumit candidat. O situaţie similară face obiectul unui alt dosar penal, deschis de poliţiştii din Dâmboviţa, după ce în spaţiul public au apărut informaţii cu privire la faptul că membri unui partid politic ar fi dat bani cetăţenilor din localitatea Ulmi, pentru a-i determina să voteze.

Două dosare penale pentru fraudă electorală au fost întocmite de poliţiştii din Bihor: o femeie a votat de două ori în două localităţi diferite, iar o alta, cu domiciliul în străinătate, a votat pe listele suplimentare dintr-o localitate în care nu avea stabilit domiciliul.

La o secţie din muncipiul Petroşani, procesul electoral a fost întrerupt pentru mai bine de o oră, după ce s-a constatat că două persoane au venit cu buletine de vot gata ştampilate.

  

În judeţul Sibiu, şase secţii de votare au permis accesul alegătorilor şi după ora 21:00, deoarce erau cozi în afara secţiilor. Aseară, Biroul Electoral Central a respins solicitarea Ministerului de Interne, de prelungirea procesului de votare. 

radio iasi

Advertisements

Related posts

La alegerile locale puteți vota și cu buletinul expirat. Alte prevederi

Redacția

PNL cere pășcănenilor votul de încredere la alegerile parlamentare din 6 decembrie

Marius Parteni

Peste 50 de intervenții ale forțelor de ordine, până la ora 16.00, în județul Iași

Redacția
Încarcă...