NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lupte grele în Doneţk: Armata ucraineană atacă poduri pentru a izola trupele ruse în Herson / Satul Pesky este de mai mult de o săptămână unul dintre principalele fronturi ale războiului

Rusia a clamat sâmbătă cucerirea satului strategic Pesky în provincia Doneţk din estul Ucrainei, lucru negat de comandamentul militar ucrainean, dar care a admis totuşi că în acea zonă au loc ”lupte feroce”, în timp ce analişti militari îşi manifestă temerea că războiul ruso-ucrainean s-ar putea prelungi dincolo de anul 2022, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

În replică la anunţul Moscovei că ar fi obţinut o victorie la Pesky, Kievul a transmis că ”agresorul încearcă să rupă” linia defensivă a armatei ucrainene pe direcţia acestui sat, iar lupte grele au loc în zona acestuia şi în localităţile învecinate.

Situat la câţiva kilometri de oraşul Doneţk aflat sub controlul separatiştilor proruşi, satul Pesky este de mai mult de o săptămână unul dintre principalele fronturi ale războiului declanşat în februarie prin agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. O cucerire a acestui sat le-ar permite trupelor ruse să-şi continue ofensiva către oraşul Avdiivka.

În timp ce continuă luptele în regiunea estică Donbas, Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc din nou pentru noi atacuri de artilerie efectuate sâmbătă asupra centralei nucleare din Zaporojie.

Advertisements
Advertisements
  

În provincia sudică Herson învecinată cu provincia Zaporojie şi care se află parţial sub control rusesc,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Purtătorul de cuvânt al PNL, despre acuzaţiile de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu: Nu e vorba de niciun plagiat

Redacția

Noi precizări ale Ministerului Sănătății privind concediile medicale în caz de carantină sau izolare pentru COVID-19

Redacția

Decese Covid: O fetiță de 6 ani, din Arges, victimă a virusului / Tânără de 17 ani, cel mai tânăr buzoian răpus de Covid

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site