NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Luna promovării economiei sociale – mai 2017

Luna mai este luna promovării economiei sociale și este dedicată organizării unor evenimente și acțiuni de mediatizare a domeniului economiei sociale, având drept scop dezvoltarea locală și cetățenia activă, îmbunătățirea condițiilor de viață și oferirea de noi oportunități pentru persoanele dezavantajate sau din categorii vulnerabile.

 

Economia socială contribuie la dezvoltarea comunităţilor locale, crearea de locuri de muncă, implicarea persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile în activităţi cu caracter social şi/sau activităţi economice, facilitând accesul acestora la resursele şi serviciile comunităţii. Aceasta are la bază iniţiativa privată, voluntară şi solidară, cu un grad ridicat de autonomie şi responsabilitate, precum şi distribuirea limitată a profitului către asociaţi.

Dezvoltarea întreprinderilor sociale ajută la susținerea locurilor de muncă pentru persoanele din grupurile vulnerabile, luptând împotriva excluziunii, discriminărilor și șomajului prin inserția socio-profesională a persoanelor defavorizate.

Până în prezent, la nivelul județului Iași au fost  atestate de către Serviciul Public de Ocupare (AJOFM) 8 întreprinderi sociale, din care două au primit și marca socială care dovedește statutul de întreprindere socială de inserție. Serviciul de atestare este oferit gratuit și este reglementat prin Legea nr.219/2015 privind economia socială.

 

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Agenţiei din Str.Cucu, nr. 1, telefon/fax: 0232/254577, 0232/264682, e-mail: ajofm@is.anofm.ro, site: www.ajofmiasi.ro secțiunea ECONOMIE SOCIALĂ.

Advertisements

Related posts

Afacerist pășcănean ajuns la 1000 de angajaţi: “eu am închis o fabrică în Italia, una în Polonia şi una în Germania”

Redacția

Ce posturi sunt scoase la concurs la stat în instituţiile din jude

Redacția

Preţul petrolului a scăzut! Avertismentul Agenţiei Internaţionale pentru Energie

Iulia Atodiresei

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site