RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Luna octombrie cu cei mai mulți morți în România de la Al Doilea Război Mondial

Cei 27.491 de români înregistrați decedați în octombrie 2020 reprezintă cel mai mare număr de morți ai oricărei luni octombrie din 1944 și până în prezent. Institutul Național de Statistică a confirmat aceste date, după ce a cercetat cifrele din ultimii 80 de ani.

În octombrie 2020, în România, au fost înregistrați 16.456 de copii născuți și 27.491 de decese. Termenul „înregistrat” semnifică numărul de nașteri și decese contabilizate într-o lună, care diferă ușor de cele efective. Conform metodei statistice, nașterile și decesele din finalul lunii anterioare, care n-au fost prinse în situația acelei luni, se raportează în luna curentă, după cum evenimentele din ultimele zile ale lunii curente sunt prinse în statistica lunii următoare.

Raportul INS arată că, comparativ cu orice altă lună din acest an, octombrie 2020 are cu peste 4.000 de decese mai mult (20%).

Libertatea a rugat INS să verifice statisticile anilor anteriori, iar răspunsul Institutului a fost că „în 2020 este cea mai mare mortalitate înregistrată în octombrie, dintotdeauna”. Sunt luați în calcul anii de după 1944 – „înainte, oricum populația era alta, mai mică”.

  

Au mai existat luni cu mortalitate mai mare în România postbelică, dar în iarnă.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Related posts

Deciziile ascunse luate în ședința C.A. de la Spitalul Municipal Pașcani! Funcțiile de șefi de secții scoase la concurs!

Marius Parteni

Asimptomaticii au aceeaşi cantitate de coronavirus ca persoanele simptomatice

Redacția

Pe litoral, unde staţiunile sunt pline de turişti, incidenţa cazurilor de coronavirus a crescut

Redacția
Încarcă...