NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Lumina Păcii din grota naşterii Domnului de la Bethleem, distribuită azi la Iaşi

Şi anul acesta, creştinii catolici din Episcopia Romano-Catolică din Iaşi se vor bucura de Lumina Păcii, adusă de la Betleem. Aceasta s-a aprins la data de 12 decembrie, la grota naşterii Domnului de la Bethleem, şi a ajuns la Salzburg, Austria, de unde a fost distribuită de cercetaşi către toate ţările care au solicitat asta.

În Iaşi, „Lumina Păcii“ va fi purtată la Catedrala Romano-Catolică din Iaşi de cercetaşii de la Centrul local „Preasfânta Inimă lui Isus“ din Nicolae Bălcescu şi va fi încredinţată episcopului Iosif Păuleţ astăzi, la Liturghia pontificală de la ora 11. Lumina poate fi preluată în perioada 22-25 decembrie de centrele locale şi de credincioşi.

„Anul 2020 ne-a adus faţă în faţă cu noi înşine. Ne-a forţat să ne cunoaştem mai bine, să vedem care sunt lucrurile şi valorile care contează cu adevărat. Acum, mai mult ca oricând, am privit viaţa cu bune şi rele, cu frici şi bucurii. Am învăţat că e nevoie să ne retragem acasă, să ne îndepărtăm de cei dragi pentru binele tuturor. 2020 ne-a învăţat să ne apropiem de Dumnezeu, să ne rugăm mai profund şi mai sincer, să ridicăm ochii spre cer şi să ne lăsăm viaţa în mâinile lui. Avem nevoie ca 2020 să ne înveţe să rămânem împreună, în ciuda tuturor provocărilor, să privim către viitor cu speranţă, curaj, bucurie şi pace“, au spus reprezentanţii Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.

Pe 15 decembrie a intrat lumina în ţara noastră, la Vama Nădlac, iar de acolo a fost preluată de grupuri mici de cercetaşi şi dusă în cele mai importante biserici din ţară.

  

„«Lumina Păcii» îl reprezintă pe Isus Cristos şi un simbol fără identitatea sa originală pierde din valoare, semnificaţie şi forţă. În fiecare zi, până pe 25 decembrie, lumina va fi amplasată într-o parte laterală a catedralei, de unde fiecare credincios o poate prelua“.

Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină“ din Iaşi este deschisă zilnic, între orele 6 şi 19.30.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Teste pentru coronavirus la Spitalul de Infecţioase din Iaşi

Redacția

26 focare active de pestă porcină africană la nivelul județului Iași

Redacția

Un contabil, ridicat de Poliție din casă, după ce și-ar fi ucis soția, fostă învățătoare! Crima care a șocat o întreagă comunitate din județ

Redacția
Încarcă...