NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ludovic Orban: Nu vrem să ajungem la noi restricţii. Depinde de creşterea numărului de români care respectă regulile

Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul nu vrea să introducă noi restricții care să afecteze viața oamenilor sau economia, dar că acest lucru depinde de respectarea, de către români, a regulilor de protecție.

„Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricţii, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile de protecţie sanitară”, a spus Orban.

„Am văzut că a crescut procentul celor care nu cred în bazaconiile negaționiștilor, lansate de tot felul de ciudați. Dacă tot mai mulți români respectă regulile, riscul de răspândire scade”, a mai spus premierul.

„Tragem de toate insitituțiile de control la maximum, să fie peste tot, pe cei care nu respectă regulile să îi amendeze”, a adăugat el.

Advertisements
Advertisements
  

Premierul a avertizat că cel mai mare risc de transmitere a virusului este în spaţii închise şi că purtarea măştii peste tot în aer liber, mai ales în perioada verii, este dificilă.

„În aer liber există riscul numai dacă e contact la o distanţă mică, timp de 15 minute şi aruncarea cu lichide de contact. Impunerea portului măştii peste tot în aer liber e foarte dificilă, cu atât mai mult cu cât suntem vara. Ce ar fi fost dacă impuneam ca toţi cei care merg la plajă să stea cu masca, să intre în apă cu mască? Sunt nişte limite. Purtatul măştii, în cazul în care ambele persoane poartă mască, probabilitatea de transmitere a virusului e aproape egală cu zero”, a mai spus Orban.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Iohannis: Consider reintrarea în starea de urgență ca o ultimă soluție, când nu avem nicio altă posibilitate de a controla epidemia

Redacția

Singura plantă care îţi taie pofta de mâncare. Ar trebui inclusă în orice dietă

Redacția

Caz șocant la Buda! Credea că e balonată, dar purta în pântece patru copii

Ema Roman
Încarcă...