NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Ludovic Orban: Guvernul nu are în vedere majorări de taxe și nici introducerea de taxe noi

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat vineri, după o întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, că poziția Guvernului este de a menține cota unică de impozitare și că nu are în vedere majorări de taxe și nici introducerea de taxe noi.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, propunerea pe care România o va face Comisiei Europene privind Planul naţional de recuperare şi rezilienţă a fost principala temă de discuţie în cadrul consultărilor premierului Ludovic Orban cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, potrivit Agerpres.

„Consultările au avut loc în perspectiva punerii în dezbatere publică, în cursul lunii noiembrie, a propunerii României privind Planul naţional de recuperare şi rezilienţă, care va fi ulterior transmisă Comisiei Europene. Planul naţional de recuperare şi rezilienţă, document aflat în lucru la Ministerul Fondurilor Europene, se va baza pe trei piloni: susţinerea proiectelor privind infrastructura de transport, a celor care au ca obiectiv reducerea efectelor schimbărilor climatice şi stimularea mediului de afaceri”, se arată în postare.

Sursa citată menţionează că o altă temă discutată a vizat regimul fiscal.

  

„Premierul Ludovic Orban a subliniat poziţia clară a Guvernului de a menţine cota unică de impozitare şi faptul că nu are în vedere majorări de taxe şi nici introducerea de taxe noi”, se arată în postare.

Totodată, discuţiile au vizat continuarea măsurilor Guvernului pentru păstrarea locurilor de muncă, respectiv „acordarea de zile libere pentru părinţii copiilor ale căror cursuri sunt suspendate din cauza epidemiei, prelungirea aplicării programului flexibil de lucru pentru o perioada de şase luni şi acordarea stimulentelor pentru menţinerea locurilor de muncă”.

De asemenea, şeful Executivului a subliniat încă o dată deschiderea spre dialog a Guvernului şi atitudinea pro-business pentru găsirea de soluţii „rapide şi eficiente” de susţinere a economiei şi a angajaţilor.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice.

digi24

Advertisements

Related posts

Spania căută căpşunari pentru 800 de euro pe lună

Redacția

Bogdan Alexa, despre iluminatul modern, la Forumul Industriei de Iluminat

Ema Roman

Executorii vând, în Pașcani, un apartament cu trei camere

Redacția
Încarcă...