NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară cer vaccinare prioritară. Invocă securitatea alimentară

Producătorii agricoli cer să fie vaccinați prioritar, afirmând că doar fermierii sănătoși pot produce hrană sănătoasă, potrivit Mediafax.

În contextul în care în toate țările Uniunii Europene a fost începută campania de imunizare a populației împotriva Covid-19, însă așa cum era de așteptat această campanie se preconizează a dura o perioadă semnificativă de timp, având în vedere numărul limitat de doze de vaccin disponibile, Federația Națională PRO AGRO se alătură celor mai importante organizații ale fermierilor și ale industriei alimentare și cere ca la nivelul autorităților în drept să stabilească Strategia Națională de Vaccinare să se țină cont de recomandările Comisiei Europene care includ lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară ca și sector esențial în afara celui de sănătate publică.

Federația Națională PRO AGRO cere ca Strategia Națională de Vaccinare să fie adaptată în acest sens și din dozele de vaccin disponibile să fie vaccinați, prioritar, și lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară.

Federația Națională PRO AGRO mai cere ca, în momentul adaptării Strategiei Naționale de Vaccinare, partenerii sociali, mediul asociativ, să fie consultați, „în acest mod fiind posibilă organizarea facilă a campaniei de vaccinare”.

  

„Securitatea alimentară nu poate fi menținută decât asigurând sănătatea și securitatea tuturor lucrătorilor din Agricultură și din Industria Alimentară, aceștia riscându-și propria sănătate de la apariția pandemiei pentru asigurarea necesarului de alimente populației”, arată Federația Națională PRO AGRO.

digi24

Advertisements

Related posts

Ministrul Sănătății recomandă școala față în față acolo unde se poate

Redacția

O clipă de neatenție te poate aduce direct la Urgențe

Răzvan Grecu

Medicii și asistenții nu vor mai susține concursurile la spitale. Apar centrele regionale

Redacția
Încarcă...