NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lucrările anunțate de Consiliul Județean pentru parcul industrial de la Pașcani

Președintele Consiliului Județean Iași a anunțat recent, cu prilejul unei întâlniri care a avut loc la Pașcani pe tema stadiului construcției autostrăzii (A8), ce lucrări își va asuma instituția, pentru realizarea parcului industrial de la Pașcani.

Odată ce vor fi finalizate procedurile de scoatere din circuitul agricol al terenului, proiectul urmează etapele următoare.

„Finanțarea va fi asigurată din fonduri guvernamentale sau fonduri europene. În momentul de față trebuie să discutăm despre preluarea terenului către Consiliul Județean și elaborarea studiului de fezabilitate, și apoi proiectul tehnic. Nu putem astăzi să avansăm o cifră în ceea ce privește valoarea acestui proiect, pentru că prin finanțare Consiliul Județean nu face altceva decât să facă împrejmuirea terenului, să asigure toată sistematizarea acestuia și să realizeze infrastructura și aici mă refer la rețeaua de drumuri din interiorul parcului și rețele de utilități, apă, canalizare și gaz”, a subliniat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, în data de 22 septembrie 2021.

Unii consilieri locali din Pașcani sunt sceptici în ceea ce privește construcția parcului industrial. Unul dintre ei este Mihai Dediu, de la PSD, care în ședința Consiliului Local din data de 28 octombrie, îi transmitea consilierului pemepist următoarele:”Iar cu privire la afirmațiile colegului meu, consilierului Olariu, îl garantez eu că în următorii zece ani nu-i deranjează nimeni terenul ăla de acolo, să nu-și facă griji prea mari“.

  

Dumitru Pantazi, președintele PSD Pașcani, s-a abținut la vot pe marginea proiectului propus de primarul Marius Pintilie, pentru alocarea acelei suprafețe, în vederea construirii parcului industrial.    

Advertisements

Related posts

Criză mare, mon cher! Aleșii inventează ședințe, doar pentru a-și completa veniturile!

Marius Parteni

Iată care este numărul muncitorilor ce se ocupă de curățenia din Pașcani!

Marius Parteni

Consilierii păşcăneni riscă să fie acuzaţi pentru favorizarea infractorului, după ce nu s-au constituit parte civilă în dosarul datoriei firmei primarului

Marius Parteni
Încarcă...