RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lucrări de înlocuire a conductei de apă, pe strada Izvoarelor. Urmează altele cuprinse în PIDU

Conductele de alimentare cu apă de pe străzile cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană au intrat în programul de înlocuire. De acestea se ocupă societatea ApaVital Iași. 

Prima stradă unde a început schimbarea conductei de alimentare cu apă este este Izvoarele, de la intersecția cu Ceferiștilor. Săpăturile șanțurilor unde va fi montată conducta sunt executate manual, deoarece au fost depistate foarte multe cabluri de joasă tensiune.

“Au loc lucrări de înlocuire a unei conducte care are diametrul de 160 mm. Acestea au început pe 6 august și  se desfășoară de pe strada Izvoarelor, la intersecția cu Ceferiștilor, până pe strada 1 Decembrie 1989. Săpăturile sunt executate mai mult manual, pentru că în zonă sunt îngropate multe cabluri de joasă tensiune. Lucrările de înlocuire se vor întinde pe o lungime de 515 metri, iar odată cu montajul conductei vor fi refăcute racordurile precum și un număr de patru cămine noi. Termenul de execuție depinde de complexitatea lucrărilor din teren dar estimarea este de maxim două luni, până la finalizare. Sunt lucrări de investiții”, a declarat Ion Savin, purtător de cuvânt al ApaVital Iași.

  

Concomitent vor începe și lucrările de înlocuire a conductelor pe Mihai Eminescu și Esplanadă. Administrația locală a solicitat încă de la momentul negocierilor cu operatorul județean ca acestea să fie realizate, întrucât trebuie finalizat programul PIDU.

Menționăm faptul că din cauza lucrărilor circulația rutieră este interzisă pe unele porțiuni de stradă.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

La Paşcani, motorina se vinde cu 4,6 lei/l

Redacția

Probleme la gazonul recent montat în centrul municipiului

Irina Gherasim

Consilierii locali ținuți în beznă! Primarul le-a blocat accesul la documentele emise de inspectorii Curții de Conturi!

Răzvan Grecu
Încarcă...