NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lucrări de decolmatare pe pârâul Sodomeni

Albia pârâului Sodomeni este decolmatată de angajații Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani. Lucrările se fac pe o lungime de 800 de metri.

”Unul din obiectivele majore ale instituției noastre este acela de a proteja populația și obiectivele socio-economice în cazul producerii inundațiilor.În acest sens, colegii din cadrul Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani au început lucrările de decolmatare pe pârâul Sodomeni, aval de podul DJ 208, în zona municipiului Pașcani, județul Iași. Lucrările de decolmatare sunt prevăzute pe o lungime de 800 de metri și sunt realizate de formațiile de lucru Pașcani și Exploatare Intreținere și Service Pașcani.Decolmatarea unui curs de apă înseamnă curățarea acestuia de materialul aluvionar depus de apele curgătoare, adică de: mâl, pietriș și bolovani. Aluviunile, în timp, îngustează secțiunea de scurgere a apei în albie. Prin îndepărtarea acestora se asigură o curgere mult mai bună a apei, mai ales în perioadele ploioase”, conform unui mesaj transmis de Apele Române Siret.

Advertisements

Related posts

Fiscul vrea sa primeasca fara mandat toate datele celor care cumpara cu cardul. Ce informatii personale pot sa ajunga la ANAF

Redacția

Parlamentul a decis: de anul viitor scade TVA-ul la agentul termic, dar se interzic debranșările

Răzvan Grecu

Şedinţă fulger la Primăria Paşcani! Declaraţia pentru taxa de salubritate poate fi depusă până la finalul lunii martie

Ema Roman
Încarcă...