NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lucrări de apărare împotriva inundațiilor în județul Iași (FOTO)

Locuitorii municipiului Iași, cei din Podu Iloaiei și Târgu-Frumos, dar și comunitățile din bazinul râului Bahlui sunt  mai protejați de riscul inundațiilor. Cetățenii din comuna Costești sunt apărați de eventuale inundații printr-un dig de contur. Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, a făcut astăzi o vizită la aceste obiective.

Am vizitat, împreună cu reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, obiectivul de investiții „Acumulări nepermanente pe râurile Bahlueț și Probota amonte de localitatea Târgu-Frumos”, realizat din cadrul proiectului fazat „Lucrări pentru reducerea riscului la inundații în bazinul hidrografic Prut-Bârlad”, obiectiv receptionat recent.Prin aceste lucrări, locuitorii municipiului Iași, cei din Podu Iloaiei și Târgu-Frumos, dar și comunitățile din bazinul râului Bahlui vor fi mai protejați de riscul inundațiilor.Lucrările au constat în realizarea a două acumulări nepermanente, pe râurile Bahlueț și Probota, respectiv două baraje. Acestea sunt măsuri prietenoase cu mediul, folosite pentru atenuarea undelor de viitură. Suplimentar, pentru protecția satului Costești, din comuna Costești, s-a realizat un dig de contur.Valoarea totală a Contractului de Finanțare a fost de 7.872.356,67 lei, din care valoarea cofinanțării U.E. este de 5.594.888,19 lei.Proiectul a fost cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare, Axa Prioritara 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, a prevenirii și a gestionării riscurilor”, este anunțul postat pe pagina de facebook a prefectului Marian Grigoraș.

În luna iulie Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad a recepționat aceste lucrări de apărare împotriva inundațiilor.

Advertisements

Related posts

Vasile Axinte, la finalul mandatului de viceprimar: “Nu o să mă desprind total de Primărie, şi voi rămâne în continuare în politică”

Ema Roman

Străzile municipiului, pline de bălți: “Investiții, nu vorbe! “Sau “Vorbe, nu investiții!”

Marius Parteni

12 loturi de teren propuse spre închiriere în piața deal! (DOC)

Marius Parteni
Încarcă...