RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Lucian RUSU: Guvernul României susține activ procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Cred că România dovedește clar și răspicat, în tot dialogul cu partenerii europeni, că este un susținător al Republicii Moldova în acest drum european, iar drumul acesta îl vom parcurge împreună.

Eforturile de îmbunătățire a gradului de absorbție a fondurilor europene trebuie să fie în acord cu cerințele de reformă a administrației publice, în conformitate cuprocesul de integrare europeană, cu necesitatea realizării actului de guvernare la un nivel corespunzător modelului și cerințelor Uniunii Europene, cu implementarea angajamentelor asumate la nivel de țară, precum și cu dezvoltarea capacității administrației publice, capabilă să determine intervenții rapide, sub forma unor măsuri specifice, bine structurate, pe zone identificate ca fiind deficitare.

Guvernul României poate oferi exemple de bune practici referitoare atât la modalitatea de rezolvare a unor probleme similare identificate, cât și la modul încare au fost asigurate finanțările, folosind fondurile structurale puse la dispoziție prin mecanismele Uniunii Europene.

Legăturile istorice, culturale și economice dintre cele două țări reprezintă o bază solidăpentru consolidarea parteneriatului nostru.

  

Exprim, încă o dată, angajamentul ferm al Guvernului României de a sprijini Republica Moldova în eforturile sale de dezvoltare și consolidare a instituțiilor democratice. Suntem hotărâți să contribuim la prosperitatea prietenilor noștri moldoveni prin programe de cooperare și asistență reciprocă.

În spiritul solidarității și al valorilor comune, suntem dornici să colaborăm pentru promovarea stabilității regionale și a securității. Prin schimbul de expertiză și sprijinul reciproc, putem construi un viitormai strălucit pentru ambele națiuni.

Prin dialog deschis și colaborare activă, vomconstrui o relație durabilă, în beneficiul tuturor cetățenilor noștri.

Related posts

Deputatul Sorin Năcuță, alături de alți colegi, a depus o inițiativă legislativă pentru definirea internetului ca serviciu universal (P)

Redacția

Costel Alexe, Președintele CJ Iași, anunță modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în alte 15 localități (P)

Redacția

Eveniment in premieră pentru țara noastră în Congresul SUA: România este lăudată pentru sprijinul acordat Ucrainei la un an de la invazie. Membri democrați și republicani ai Camerei Reprezentanților confirmă rolul strategic al României (P)

Redacția
Încarcă...