NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Localnicii din Hărmănești și Todirești plecați la muncă în străinătate vor protesta pentru modernizarea drumului județean 281 C

Protest împotriva nepăsării autorităților județene, cu privire la modul în care este întreținut drumul județean Blăgești – Hărmănești – Todirești – Cotnari. Pe facebook mai mulți tineri plecați la muncă în străinătate, au anunțat că vor bloca zona când se vor întoarce acasă.

 

 Protestul ar urma să se desfășoare în data de 20 august 2018. Organizatorii sunt Andrei Ciocan din comuna Hărmănești și Andrei Balcan din Todirești. Dacă autoritățile județene nu întreprind măsuri clare de începere a lucrărilor în regim de urgență, se va trece la forma de protest.

”Chiar dacă suntem departe nu putem sta nepăsători! Suntem deja peste 30 de persoane aici în străinătate care am discutat și ne-am mobilizat. Și cei de acasă ne vor susține în număr mare. Vom anunța toate instituțiile competente despre intenția noastră. Nu suntem agresivi, dar nu putem fi doar cotizanți la bugetul țării, prin taxele și impozitele pe care le plătim. Drumul este plin de gropi, indicatoarele rutiere lipsesc, treceri de pietoni la fel. O altă problemă majoră este aceea că școala este situată în apropierea unei curbe periculoase cu vizibilitate 0”, ne-a explicat Andrei Ciocan.

 Localnicii plecați în străinătate sunt deranjați de nepăsarea autorităților.

”Noi tinerii plecați peste hotare ne zbatem să facem ceva. Majoritatea care ne-am hotărât să facem acest protest suntem în străinătate. Nu cred că e drept să stau departe de copilul meu, să muncesc și să trimit bani în România, să plătesc impozite, iar cei de la conducere să nu facă absolut nimic”, mai spune localnicul.

 Drumul Județean 281 C arată într-o stare groaznică. Gropile se unesc unele cu altele, iar o distanță care altă dată era parcursă într-un timp scurt, acum pare o veșnicie.

 Contactat telefonic, șeful Direcției Județene de Drumuri și Poduri Iași a susținut că documentația pentru scoaterea la licitație a lucrărilor pe acest tronson de drum este finalizată. Ea urmează să fie avizată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice.

 ”Sperăm ca în toamna acestui an lucrările să înceapă efectiv pe acest sector de drum”, ne-a declarat Ciprian Ovidiu Ciucan, șeful DJDP Iași.

 Valoarea lucrărilor pe acest sector de drum se ridică la aproximativ 24 milioane lei, conform informațiilor oferite de oficialul instituției ieșene.   

 

 

                                                                                  

Advertisements

Related posts

Chinurile și umilințele prin care trece un bărbat agresat în urmă cu un an, la Ciohorăni! (VIDEO)

Marius Parteni

23 de sancțiuni aplicate de polițiști la Moțca

Redacția

Sărbătoare mare în comuna Heleșteni

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site