RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Liviu Dragnea va fi eliberat din închisoare

Fostul lider PSD Liviu Dragnea va fi eliberat din închisoare, a decis Tribunalul Giurgiu. Decizia este definitivă.

Tribunalul Giurgiu a dezbătut joi cererea de eliberare condiţionată a fostului lider al PSD Liviu Dragnea. Acesta execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Completul de judecată este format din Adriana Pencea, președintele Tribunalului Giurgiu și judecătorul Andrei Buliga.

  • UPDATE: 13.28 Instanța a decis eliberarea lui Liviu Dragnea.
  • UPDATE: 10.17 Instanța a rămas în pronunțare, după ce Liviu Dragnea a avut ultimul cuvânt.
  • UPDATE 10.15 Liviu Dragnea: Domnule președinte, am constatat din motivarea instanței de fond și din ce a spus DNA că nu am îndeplinit criteriile legale. Din punct de vedere obiectiv eu pot fi eliberat. Eu în februarie aveam posibilitatea să fiu eliberat. Câtă pedeapsă suplimentară să primesc pentru niște convorbiri cu altă persoană. Am executat pedeapsa cu decență. Nu am lipsit nicio zi de la muncă, nici o oră. Domnule Președinte nu vreau să vă mai țin, vă rog să judecați conform legii, conform obiectivității și să admiteți cererea.
  • UPDATE 10.10 Unul din avocații lui Dragnea, Liviu Popescu, face o comparație cu un caz de angajări fictive din Franța, unde prejudiciul ar fi fost de 200 de ori mai mare, însă pedeapsa ar fi fost 2 ani cu suspendare în timp ce Dragnea are 3 ani și șase luni cu executare.
  • Avocații lui Dragnea acuză condițiile proaste din penitenciar: ”Nu mai invită pe nimeni la baie Liviu, în pușcărie nu e ca la Parlament. Amenințarea cu violul e pe față. În acest sistem parchetul vrea să-l mai rețină ca să-l reeduce.”
  • UPDATE 9.30 Procesul a început. Liviu Dragea este prezent prin videoconferință, la fel avocații acestuia Flavia Teodosiu și Liviu Popescu. Avocații lui Dragnea au depus o serie de documente cu privire la contestația la executarea pedepsei, invocând din nouo că i-a fost încălcat dreptul de muncă.
  • Procurorul de ședință a cerut respingerea cererii, pe motiv că nu sunt dovezi suficiente că s-ar fi îndreptat în penitenciar, invocând faptul că a fost sancționat disciplinar pentru interviul online acordat Ancăi Alexandrescu. ”Nu este obligația instanței de a soluționa favorabil cererea de eliberare condiționată. Nu pare că și-a asumat pedeapsa. Instanța trebuie să aibă convingerea că persoana s-a reabilitat”, a mai arătat procurorul de caz.
  • Avocații lui Dragnea susțin că acesta îndeplinește toate condițiile liberării condiționate și că a executat 2/3 din pedeapsă. Avocații încearcă să convingă instanța că Dragnea va continua executarea pedepsei, ”dar nu în stare privativă de libertate”.
  • Completul de judecători este format din Adriana Pencea și Andrei Buliga.

Context:

În luna aprilie, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă, „este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”. Solicitarea a fost respinsă.

  

Plângerile lui Dragnea

Conform actelor depuse până acum în instanţă, Dragnea s-a plâns că persoanele din conducerea Penitenciarului Rahova, unde este încarcerat,  i-au refuzat dreptul la muncă, ceea ce a condus „la izolarea sa în camera de detenţie pentru mai mult de 8 luni (din când în când având acces afară o oră sau două, seara) şi la agravarea stării sale de sănătate, care nu a putut fi remediată în sistem de detenţie”.

Mai multe detalii pe g4media.ro

Related posts

Preşedintele CJ Iaşi: „Minciuna are picioare scurte, domnilor consilieri județeni PNL!”

Redacția

Tîrgu Frumos: Ședință Consiliul Local, 31 octombrie 2016 (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Ei vă cer votul

Redacția
Încarcă...