RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

LIVE Ziua 192 de război. Rusia susţine că a dejucat o tentativă a Ucrainei de a ocupa centrala nucleară Zaporojie / Kievul exploatează conducerea slabă din armata rusă și i-au luat prin surprindere pe ruși la Herson, susțin serviciile britanice / Zelenski: ”Protecţia Ucrainei este protecţia întregii Europe”

Volodimir Zelenski a transmis, sâmbătă, prin mesajul video zilnic, că demersurile de integrare a ţării în Uniunea europeană merită o atenţie specială, iar ”protecţia Ucrainei este protecţia întregii Europe”. Între timp, Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) Rafael Grossi a declarat vineri că intenţionează să prezinte la începutul săptămânii viitoare un raport privind siguranţa centralei nucleare de la Zaporojie (sudul Ucrainei), controlată de Rusia.

Principalele evenimente ale zilei de sâmbătă, 3 septembrie:

Ora 20.41 Centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, ocupată de forţele ruse, „a pierdut din nou conexiunea” cu reţeaua electrică, a anunţat sâmbătă printr-un comunicat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), ai cărei experţi se află la faţa locului, potrivit AFP, citată de Agerpres. Ultima linie încă funcţională „a fost avariată”, a explicat AIEA, reamintind că celelalte trei „au fost pierdute anterior în timpul conflictului”.

Ora 20.29 Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, ar fi declarat că plănuiește să ia o pauză „lungă și pe termen nedeterminat” de la postul său, transmite The Guardian. Kadîrov, care conduce cu o mână de fier republica rusă Cecenia din 2007, a fost promovat în martie la gradul de general-locotenent de către Vladimir Putin pentru rolul său în invazia Ucrainei.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ce este tropicalizarea Italiei și de ce în epoca colapsului climatic „nimic nu va mai fi ca înainte”

Redacția

​Paris Masters: Andy Murray, eliminare dramatică după ce a ratat șapte mingi de meci (Rezultatele zilei)

Redacția

Alexandru-Mihai Ghigiu, numit în funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului

Redacția
Încarcă...