NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lista țărilor cu risc ridicat a fost actualizată. Iese Franța și intră Suedia. Guvernul menține Danemarca pe listă și dă vina pe nurci

Guvernul a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care este necesară carantina de 14 zile la întoarcerea în România. Pe listă intră, din nou, Suedia, însă a fost scoasă Franța.

De asemenea, autoritățile mențin Danemarca pe lista roșie, chiar dacă indicele este unul redus. Guvernul susține că Danemarca este pe listă din cauza nurcilor, deși ultimele date arată că nivelul mutației virusului Sars-Cov-2 la nurci are un risc scăzut la oameni.

Cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în carantină 14 zile. Aceștia pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă
simptomatologie specifică.

Totodată, începând de vineri, persoanele care au avut COVID-19 în ultimele 90 de zile și s-au vindecat de cel puțin 14 zile, sunt exceptați de la măsura de carantinare.

  

digi24

Advertisements

Related posts

Percheziții la domiciliile traficanților de țigări

Redacția

Un bărbat a intrat în stop cardio-respirator de frica COVID-19. Rudele acestuia fac mărturii cumplite

Redacția

Câte teste pentru coronavirus au fost operate în România

Redacția
Încarcă...