RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Lista angajaților Spitalului Municipal Pașcani, beneficiari ai stimulentului de risc, implicați în lupta COVID-19 (DOC)

Un număr de 97 de angajați ai Spitalului Municipal de Urgență Pașcani vor beneficia de stimulentul de risc acordat personalului implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19, conform OUG 43/2020. Banii urmează să intre în conturile acestora până la data de 26 mai 2020.

Listele cu beneficiarii acestor stimulente au fost trimise către Ministerul Sănătății, care va asigura și finanțarea pentru plata celor 2.500 lei pentru fiecare dintre angajat. Listele au fost întocmite separat: una cu personalul din cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe și cealaltă cu angajați de pe secții și din conducerea instituției.

În luna mai se vor acorda sumele aferente lunii aprilie. Suma totală necesară este de 243.000 lei. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Pașcani, din data de 21 mai 2020, se regăsește un proiect de hotărâre ce vizează rectificarea bugetului Spitalului Municipal de Urgență Pașcani cu suma de 510.000 lei, bani alocați de Guvern, prin Ministerul Sănătății, pentru plata sumelor.

La nivel național conform Grupului de Comunicare Strategică 44.074 persoane din sistemul sanitar primesc stimulentul de risc aferent lunii aprilie.

  

Ministerul Sănătății a finalizat documentația pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalului implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19, conform OUG 43/2020.

Astfel, pentru luna aprilie 2020, un număr de 14 355 persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, dar și rezidenți vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2 500 lei brut.

Sumele, în valoare de 33 053 000 lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unitățile să poată efectua cât mai rapid plățile. Sumele vor fi recuperate, mai apoi,  în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alte 29 719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste 74 000 000 lei și vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

“Ministerul Sănătății a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu   reticența managementului unităților de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta și care merită din plin această recunoaștere a efortului depus în beneficiul pacienților. Am cerut ca plățile să fie realizate cât mai rapid, în următoarea perioadă”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

LISTA BENEFICIARILOR

Related posts

Cel mai mare număr de morți din acest an. La ATI sunt internați 1.466 de pacienți COVID

Redacția

Noile focare COVID apărute în Iași. Spitalul de Psihiatrie, lovit din plin

Redacția

Trei femei răpuse de gripă. Numărul total al deceselor înregistrate – 138

Redacția
Încarcă...