NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lipsă de viziune la Pașcani! Drumul camioanelor, mai important decât o rută ocolitoare!

Municipiul Pașcani are mare nevoie de realizarea unei rute ocolitoare, dar viziunile autorităților locale sunt total diferite. În loc să militeze pentru devierea traficului greu de pe străzile “Grădiniței” și “Moldovei”, pentru a evita blocajele și afectarea structurii de rezistență a imobilelor, primarul municipiului cere reabilitarea acestora.

Dumitru Pantazi a fost invitat în cursul zilei de 26 mai, alături de primarii celorlalte mari localități din Moldova, la o discuție cu ministrul Transporturilor și cel al Fondurilor Europene și Mediului. Acestea au vizat lansarea și accelerarea proiectelor de infrastructură rutieră fiind abordate discuţiile referitoare la dezvoltarea infrastructurii rutiere. A fost punctat și stadiul Autostrăzii „Unirii” A8 și cel cu privire la traseul ”A7”, care va trece prin Pașcani.

“În cadrul acestei întâlniri am ridicat problema reabilitării DN28A, care traversează orașul, de la intersecția cu strada Abator până la intersecția cu strada Ion Creangă. Se știe că pe acea porțiune de stradă este trafic greu și se circulă intens și trebuie urgentate lucrările aici. Am primit promisiunea că solicitarea va fi analizată spre rezolvare”, au scris într-o postare pe facebook, consilierii primarului Dumitru Pantazi, după întâlnirea cu miniștrii cabinetului PNL.

Din nefericire, la aceste discuții, edilul local nu a ridicat problema lipsei rutei ocolitoare a municipiului, proiect cu care se lăuda în trecut. Străzile “Grădiniței” și “Moldovei”, ce fac parte din sectorul de Drum Național 28A,  sunt extrem de afectate de circulația camioanele de mare tonaj care tranzitează municipiul.

Senatorul (PSD) Vasile Toma a spus într-un comunicat de presă, după acest eveniment, că susține ideea ca aceste sectoare de drumuri naționale, care tranzitează localități, să rămână în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“Până la realizarea în întregime a centurilor de ocolire, administrarea Drumurilor Naționale trebuie să fie în totalitate în sarcina CNAIR. Acest lucru îl putem face printr-o lege adoptată rapid”, afirmă într-un comunicat de presă, senatorul Vasile Toma.

Totul ține și de voința sau viziunea celor care conduc o localitate. La Târgu Frumos, în 2019, 3 kilometri de drum național ce tranzitează localitatea, au fost modernizați de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la solicitarea administrației locale. 

Advertisements

Related posts

Apartamentele ANL rămase vacante au fost repartizate păşcănenilor! Urmează votul consilierilor

Ema Roman

Flori pentru pășcănenii care vor să-și amenajeze spațiul din fața blocului. Apel la simțul civic!

Oana Cordoneanu

Liber la internet wireless pe Esplanada din Paşcani

Ema Roman
Încarcă...