RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Licitaţie reluată pentru o porțiune importantă, de 12 km, dintr-un drum judeţean

Răsturnare de situaţie după înche­ie­rea procedurii de licitaţie pentru al treilea proiect, ca mărime, de modernizare a unui drum judeţean prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Cei 12 km din DJ 208F, de la Heci (intersecţie DJ 208) – Tătăruşi – Iorcani şi până la limita cu judeţul Suceava, au intrat din nou la licitaţie.

 

  

Prima procedură a fost anulată pentru că nu s-au depus documentele de calificare de către firma câştigătoare în termenul cerut, de cinci zile. De fapt, termenul este de trei zile, dar s-au mai acordat două la cererea firmei respective. Cum documentaţia a ră­mas incompletă, s-a decis reluarea li­citaţiei de la zero.

Suma pusă la bă­taie de Direcţia Judeţeană de Admi­nistrare a Drumurilor şi Podurilor (provenită prin PNDL) este 21,5 milioane de lei, iar termenul de depunere a ofertelor este 22 octombrie. Durata lucrărilor a fost stabilită la 18 luni. Cel mai mare contract de drumuri dintre cele aprobate prin PNDL – 36 km pe DJ 246, între limita judeţeană cu Vasluiul şi Ţibăneşti, prin Scânteia şi Drăguşeni – a fost întârziat de o contestaţie la faza licitaţiei pe proiectare. Săptămâna trecută, directorul DJADP, Ovidiu Ciucan, ne-a explicat că proiectarea se va încheia până la sfârşitul lui octombrie, iar licitaţia pentru execuţie se va lansa la iarnă.

Pentru al doilea proiect – 25 km pe DJ 281C, pe traseul Blăgeşti-Todireşti-Coasta Măgurii-Cotnari – lucrările au început zilele acestea, fiind executate de asocierea Eky Route SRL – Dimex 2000 Company SRL.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Consilierii locali convocați la o ședință extraordinară pentru a se putea demara acțiunea de dezinsecție

Răzvan Grecu

S-au recepționat lucrările privind modernizarea DJ 249D, în urma unor investiții de 54 de milioane de lei (CP)

Redacția

Modificări în regulamentul de furnizarea a serviciului de apă-canal! Dacă stai la casă și uzi gazonul ai putea să plătești doar apa, nu și canalizarea!

Răzvan Grecu
Încarcă...