NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Licitație maraton pentru atribuirea unor licențe taxi, finalizată cu multe nemulțumiri și semne de întrebare

Comisia de organizare a licitației, care se chinuia să atribuie încă din august 2018 trei autorizații pentru operatorii  de taxi, a convocat astăzi la sediul Primăriei, toți participanții care au depus oferte. Deși au fost ridicate suspiciuni asupra neconcordanței din modul de desfășurare a licitației, participanții nemulțumiți au fost sfătuiți să depună contestații.

După reanalizarea dosarelor firmelor participanților, cele mai mari punctaje le-au obținut trei societăți de taximetrie din Pașcani: Zah-Allyn, Bety Myxt, Elena Trans. Această din urmă societate a obținut autorizația la mustață, criteriul după care s-a făcut departajarea fiind mașina mai nouă.

„În termen de 15 zile, după ce afișăm public punctajele, se pot depune constestații, pentru că până acum au fost doar sesizări, care ne-au determinat să solicităm clarificări de la RAR. Prin dispoziție de primar se va face analiza punctajelor, de către o altă comisie”, a susținut Vasile Turcu din cadrul Biroului Monitorizare Transport din Primăria Pașcani. Opinia acestuia a fost susținută și de viceprimarul Gabriela Nedelcu.

Total fals au spus unii participanți la această procedură de atribuire maraton. Ei au fost de părere că participanții care au venit cu mașinile echipate necorespunzător, în ceea ce privește peretele despărțitor și sistemul de înregistrare a călătoriei, ar fi trebuit eliminați. Cei din Primăriei au susținut că nu puteau face acest lucru, din cauza  unor certificate constatatoare eliberate de RAR, care certificau că sunt în regulă.

„Legea taximetriei specifică clar că trebuiau eliminați. Au venit cu un certificat constatator, care ulterior a fost anulat, după ce noi am sesizat că nu sunt conforme la momentul primei licitații”, a spus Sorin Alexa, un participant la licitație.

Cei din comisia de organizare a licitației au insistat pe faptul că au cerut clarificări de la RAR privind aceste dotări, dar aveau cunoștință încă dinaintea organizării licitației, despre modul cum trebuie să funcționeze sistemul de monitorizare a călătoriei și peretele despărțitor. Dovadă este adresa RAR București din 31 iulie 2017 în care erau specificate toate aceste aspecte. Prima licitație de atribuire a avut loc în august 2018.

Componența comisiei care s-a ocupat de această licitație a fost alcătuită din Gabriela Nedelcu, viceprimar, Vasile Turcu – Biroul de Monitorizare Transport și Ștefan Popa.   

loading...
Advertisements

Related posts

USR Pașcani a propus ca municipalitatea să cumpere 5 defibrilatoare portabile, în loc de ceasuri stradale

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe străzi din Pașcani

Redacția

Depuneri de coroane de Ziua Națională a României la Pașcani. Spectacol susținut de artiști locali . Cuplurile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie vor fi premiate de administrația locală

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site