RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Licitație cu iz penal! Managerul CLP Ecoserv SRL în vizită la singurul ofertant din licitația pentru achiziția autobuzelor!

NewsPascani.com vine astăzi cu noi dezvăluiri din licitația privind achiziția de autobuze second hand, demarată de societatea CLP Ecoserv SRL, viitorul operator de transport de la nivel local. În plin proces de analiză a ofertei financiare, trei delegați ai societății din subordinea Consiliului Local au făcut săptămâna trecută o vizită la sediul Girexim Universal SRL, din Argeș.

Printre aceștia și managerul CLP Ecoserv SRL, Leonard Ursu, cel care are relații comerciale private, prin societatea sa, cu singurul ofertant din această licitație. Care a fost adevăratul scop al vizitei?

“Am mers să vedem mijloacele de transport, dacă corespund. Asta a fost tot”, a spus Leonard Ursu telefonic, când l-am întrebat despre această vizită.

Înainte de această explicație, l-am întrebat dacă ne poate spune câte oferte au fost depuse până la termenul limită, 24 iunie 2020.

  

“Nu vă pot spune acest aspect. Totul se desfășoară prin SICAP. Doar nu sunt din nou scurgeri de informații, că asta nu ar fi în regulă!”, ne avertiza războinic managerul Ursu, membru în comisia care se ocupă de această licitație, înainte de a ne spune care a fost caracterul vizitei la societatea Girexim Universal SRL.

După cum arătam în articolul de ieri, singurul ofertat din această licitație este Girexim Universal SRL, firmă care a câștigat licitația privind colectarea și transportul deșeurilor la stația de transfer din Ruginoasa, ulterior la depozitul Ecologic din Țuțora. Această societatea parchează, staționează și repară mașinile în curtea atelierului auto de pe strada Vatra, ce aparține societății private a lui Leonard Ursu, în baza unui contract comercial.

În discuția telefonică avută ieri cu managerul CLP Ecoserv SRL am încercat să aflăm dacă vizita la sediul singurei societăți care s-a înscris la licitația de furnizare a autobuzelor second hand, este una corectă.

“Am mers să vedem dacă totul este corect. Dacă au dotările corespunzătoare. Ele trebuie să aibă Inspecție Tehnică, multe altele. E vreo problemă?”, a explicat și întrebat Ursu, pe un ton ironic.

Am întrebat dacă în caietul de sarcini, ce stă la baza acestei licitații, există o prevedere care să includă vizualizarea ori testarea în teren a autobuzelor, sau oricare altă prevedere care să confere o urmă de legalitate deplasării la sediul societății Girexim Universal SRL.

Răspunsul primit a fost unul sec: “Este! Vom face o conferință de presă să explicăm mai multe”, a subliniat Leonard Ursu, managerul EcoServ SRL.

Deplasarea, mascată în interes de serviciu, la sediul singurului ofertant în cazul acestei achiziții nu ar fi trebuit, în mod logic, să aibă loc. Asta dacă nu a avut un alt scop. Prin caietul de sarcini, publicat în SICAP, sunt prevăzute toate condițiile de funcționare și dotările autobuzelor, conform normelor euro 4, stabilitate prin votul Consiliului Local.

Odată încheiată procedura de licitație, mijoacele de transport ar trebui livrate de câștigătorul licitației beneficiarului CLP Ecoserv SRL. Ajunse în curtea societății din Pașcani ele trebuie recepționate. Dacă nu corespund prevederilor din caietul de sarcini, recepția nu are loc și sunt returnate.    

Vizita delegației de la CLP Ecoserv SRL la sediul societății Girexim Universal SRL Argeș a avut loc în perioada 2-3 iulie. Valoarea estimată a celor 5 autobuze este de 672.000 de lei.

Related posts

Pintilie solicită menținerea facilităților pentru copii, pe perioada funcționării patinoarului

Marius Parteni

Sensurile giratorii de pe strada Moldovei, din zona centrelor comerciale, intră în execuție!

Marius Parteni

Trei străzi din Pașcani vor intra în lucrări de reabilitare de săptămâna viitoare

Răzvan Grecu
Încarcă...