NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Liceul Teoretic ”Miron Costin” din Pașcani devine Suporter al Patrulei de Reciclare ieșene

Timp de o săptămână Liceul Teoretic ”Miron Costin” Pașcani a desfășurat o acțiune de colectare de deșeuri selectivă de mare amploare.  

 

Organizatorii și-au propus să convingă cei 1600 de elevi și profesori ai liceului să colecteze deșeuri selectiv. Astfel, timp de o săptămână s-au strâns peste 1600 de baterii uzate și tot atâtea becuri arse pentru a fi date  spre reciclare Asociației Române de Reciclare, dar și 1600 de P.E.T.-uri și hârtie, ce vor fi ridicate de Procolectarea Pașcani.

Proiectul de mediu și colectare selectivă de deșeuri este unul major, implicând toate cadrele didactice din școală, dar și toți elevii,  de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a.

În zilele de joi, 27.11.20014, respectiv vineri 28.11.2014, reprezentanții celor două asociații vor fi prezenți în școală pentru a evalua rezultatele proiectului și a acorda premii.

”Toți cei 1600 de elevi și profesori au colectat 1600 de baterii uzate și 1600 de becuri arse, pe care le vor preda la reciclare, în beneficiul Patrulei de Reciclare locale.

Astfel, elevii și profesorii de la ”Miron Costin” îi susțin pe colegii lor din județ înscriși în programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare, în efortul lor de a ne face mai conștienți de cât de important este, pentru mediul înconjurător și pentru noi înșine, să colectăm selectiv deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Sprijinul Liceului Teoretic ”Miron Costin” crește șansele celor 490 de elevi și 22 de profesori coordonatori din Patrula ieșeană să se califice pentru unul din premiile naționale, adică să contribuie la colectarea a minimum 50 g DEEE/locuitor al județului, până la 31august 2015.

Sperăm ca și alte unități de învățământ să le urmeze exemplul, să colecteze deșeurile electrice și să se alăture celei mai active mișcări ecologiste de tineret din România.  ” a declarat reprezentantul local RoRec, Ing.Simona Ghiga.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Clinica dr Eduard Nica Dental Practice asigură urgențele stomatologice în Pașcani

Redacția

Furnizarea apei întreruptă mâine, 9 iulie, pe trei străzi din Pașcani

Redacția

Furnizarea apei întreruptă în Hăznăşeni, Boşteni şi Sodomeni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site