NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos: Profesori și elevi „În tandem pe munte” (Foto)

Cadre didactice, împreună cu elevi ai Liceului Special „Moldova” din Târgu Frumos au avut ocazia de a explora zonele frumoase pe care țara noastră le oferă, în cadrul unui proiect intitulat „Descoperim lumea în tandem”. În perioada 15-21 august 2022, în cadrul taberei „În tandem pe munte” au avut loc o serie de activități ce s-au desfășurat în comuna Ibănești, județul Mureș.

„Profesori, elevi și oameni destoinici de la Liceul Special ,,Moldova” am fost pentru o săptămână „În tandem pe munte” în localitatea Lăpușna, comuna Ibănești, județul Mureș. Înarmați cu biciclete, curiozitate, multă energie și prietenie, în perioada 15-21 august, ne-am deplasat într-un loc absolut minunat pentru a transforma timpul în experiențe de poveste.

Advertisements

Pentru asta mulțumim din toată inima celor care ne-au sprijinit în realizarea acestui minunat proiect. Ne-am îmbogățit cunoștințele vizitând cabana de vânătoare a regelui Ferdinand, expoziția prințului Sturza, satul alegoric al festivalului din Ibănești, păstrăvăria din Lăpușna, Mănăstirea Sf. Nicolae, ne-am făcut prieteni la școala din Ibănești, ne-am delectat cu cele mai bune brânzeturi de la Mirdatod Ibăneşti, ne-am consumat energia prin ciclism și drumeții, am luat lecții în drumeții pe valea Gurghiului, am participat la seminarii în tabără și ne-am distrat lângă focul de tabără în fiecare seară. A fost o săptămână plină, dar a trecut prea repede. Mulțumim din toată inima finanțatorilor Apa Nova Bucureşti, care au crezut în acest proiect și ne-au oferit 20000 lei. Mulțumim minunatelor gazde de la Școala Ibănești, doamnei Ingrid Dan, elevilor voluntari și colegilor profesori care au pedalat alături de noi în tandem și ne-au facilitat minunata ședere. Mulțumim administrației locale, domnului primar Vasile Dan pentru sprijin și facilitarea vizitelor. Mulțumim Prințului Sturza pentru poveștile extraordinare și pentru mărinimia de a ne fi primit în intimitatea dumnealui. Mulțumim Primăriei Comunei Românești, domnului primar Ioan Stegariu, pentru sprijinul acordat în realizarea transportului și nu în ultimul rând minunatei familii Man care ne-a ajutat să depășim greutățile și să facem ca toate să se întâmple cu ușurință, armonie și plăcere”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Liceului „Moldova”.

Proiectul „Descoperim lumea în tandem” a fost realizat de Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos în parteneriat cu Școala Gimnazială Ibănești.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Exercițiu de simulare a unui cutremur la Școala “Iordachi Cantacuzino” și liceul Tehnologic „Mihai Busuioc”

Oana Cordoneanu

Stagii de practică în Portugalia și Germania pentru elevii de la Colegiul „Unirea”

Redacția

Plachetă aniversară pentru Școala Gimnazială “Iordache Cantacuzino”

Irina Gherasim
Încarcă...