NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Liceul ”Nicolae Iorga”: Start spre succes prin Erasmus+ Berlin

Comunicat de presă: În perioada 09-14 decembrie 2019, patru cadre didactice de la Liceul Tehnologic Economic ,,Nicolae Iorga” Pașcani, au participat la a doua activitate de mobilitate din cadrul proiectului cu numărul de referință 2019-1-RO01-K101-061719, Erasmus+ KA101 – „Start spre succes prin Erasmus+”, mobilitate care s-a desfășurat în Berlin, Germania.

Cursul denumit Classroom Management Solutions for Teachers: new methodologies, effective motivation, cooperation and evaluation strategies” a avut ca obiectiv principal diminuarea absenteismului cu 5% si reducerea abandonului școlar, prin dezvoltarea tehnicilor și abilităților de comunicare și de intervenție în cadrul managementului de grup în clasa de elevi.

În cadrul cursului s-au prezentat profesori din Romania, Spania și Cipru.

Profesorii au descoperit metode și strategii noi de învățare și evaluare (Flipped Classroom, învățarea prin proiecte și stiluri diferite de învățare, învățarea cooperativă), dar și mijloace interesante de lucru (quizlet, EDpuzzle, Kahoot, thinglink, padlet, metode și strategii inovative ce vizează atât îmbunătățirea actului educațional, cât și captarea interesului elevilor și implicarea activă a acestora în predare, învățare și evaluare. Prin intermediul cursului, profesorii implicați și-au dezvoltat abilitățile de comunicare, abilitățile digitale dar și cele cu privire la munca în echipă sau  lucrul în grup.

  

Profesorii implicați au avut oportunitatea de a schimba păreri și experiențe proprii cu alte cadre didactice din țările participante la proiect și vor putea, fiecare la rândul lor, să împărtășească colegilor din experiența acumulată.

Advertisements

Related posts

Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” Pașcani, sărbătorește Zilele Școlii în perioada 5-8 noiembrie 2014

Redacția

Lucrările de la depozitul de deșeuri din Valea Seacă au fost finalizate

Redacția

Sponsorizare Pakmaya la Liceul Teoretic ‘’Miron Costin’’ Pașcani

Redacția
Încarcă...