NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Liceul ”Mihai Busuioc”: „Orizonturi europene de formare în domeniul tehnic”

Comunicat de presă:   În perioada 25.11.2019 – 13.12.2019, la Liceul Tehnologic ,,M. Busuioc’’, Pașcani s-a  desfășurat  prima mobilitate din cadrul proiectului intitulat „Orizonturi europene de formare în domeniul tehnic” ce face parte din Erasmus+, Programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în perioada 2014-2020.

     Mobilitatea s-a desfășurat în orașul Granada din regiunea Andaluzia din Spania la care au  participat 14 elevi din clasa a XI-a de la profilul electromecanic, însoțiți de două cadre didactice, domnii prof. Tataru Radu Și Bucataru Vladimir Daniel. Mobilitatea s-a desfășurat în orașul Granada din regiunea Andaluzia din Spania.

      Instruirea practică a elevilor a început cu proiectarea 3D într-unul dintre cele  mai utlilizate softuri în domeniu – SOLIDWORKS. A urmat o etapă de aplicații pornind de la proiectare și până la punerea în funcțiune a circuitelor electropneumatice. Elevii Și-au manifestat entuziasmul, mai ales, la partea aplicativă.

     O altă aplicație care le-a adus elevilor o satisfacție deosebită a fost proiectarea și punerea în funcțiune a circuitelor de acționare electrică a motoarelor de curent continuu și a celor asincrone. Lucrările practice ale elevilor au fost verificate și apreciate de mentorii de stagiu.

    Elevii au avut parte și de un program cultural variat și foarte atractiv.

    O primă incursiune în cultura Andaluziei a fost prin vizita la Palatul Alhambra, o emblemă a orașului Granada, atât prin palatele Nasrid cu elemente de arhitectură-maura, cât și prin grădinile Generalife, frumos amenajate.

     A urmat o vizită în Parcul Științelor (Parque de las Ciencias) din Granada unde elevii noștri au fost încântați să experimenteze diverse lucruri, plecând de la instalații legate de astronomie, fizică, muzică, anatomie și până la a admira fluturii tropicali și păsările răpitoare în zbor.

     O altă experiență pe care, cu siguranță, elevii clasei a XI-a B nu o vor uita, a fost vizita în Gibraltar, unde au avut de admirat și chiar de înfruntat curiozitatea macacilor din rezervație  Ultima vizită a fost în orașul Cordoba, unde elevii au admirat Podul Roman, Fortăreața Regilor Creștini, Catedrala-moschee, descoperind și alte lucruri interesante umblând pe străzile orașului.

     La sfârșitul stagiului de practică, elevii au fost evaluați, toți obținând certificatul EUROPASS.

Advertisements
Loading...

Related posts

Comunicat de presă: Acţiune importantă a Organizaţiei Municipale PSD Paşcani

Redacția

ATENȚIE, PĂRINȚI! Și copiii se numără printre țintele preferate ale escrocilor!

Redacția

Senatorul Florin Constantinescu: Bugetul pentru anul 2015 trebuie să continue creşterea economică

Redacția
Încarcă...