RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Salonul ofertelor educaţionale, eveniment de promovare a învăţământului preuniversitar pășcănean

Liceele și școlile profesionale din zona Pașcani și-au prezentat astăzi ofertele educaționale , pentru anul școlar 2019-2020. Scopul evenimentului a fost alegerea traseului educațional pentru elevii clasei a VIII-a.

Acesta s-a desfășurat în holul Primăriei Pașcani, iar elevii și-au promovat cum au știut mai bine unitățile de învățământ pe care le-au reprezentat. Toți participanții, elevi, părinți, au vizitat standurile de promovare, unde au studiat  materialele informative puse la dispoziție: pliante,broșuri,afișe, cărți de vizită, bannere, slide-uri de prezentare.

  

Standurile amenajate de şcoli le-au oferit elevilor oportunitatea de a se familiariza cu reuşitele şi cu atmosfera spaţiului liceal, cu reuşitele şi cu produsele acestora, determinând o alegere personală, alături de consilierea profesorilor. Alegerea școlii constituie un moment important în viața fiecărui tânăr întrucât acesta este începutul unui drum spre profesia de mai târziu. De aceea, elementul esențial în acest proces de decizie îl constituie opțiunea personală a elevului pentru o anumită unitate de învăţământ, pentru liceu sau şcoala profesională, pentru filiera teoretică, tehnologică sau vocațională, pentru un traseu al împlinirii prin anii de liceu.

Related posts

Elevă de la Colegiul CF “Unirea” Paşcani, selectată să participe la o conferinţă de orientare în carieră, organizată la Veneţia

Redacția

O nouă competiție de Scrabble la Târgu Frumos

Ema Roman

Profesorii nu mai intră în clasă cu catalogul. Cum vor fi puse notele și absențele

Redacția
Încarcă...