NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Liberul acces al cetățenilor la două terenuri de sport din municipiul Pașcani blocat de legislativul local

Păruială politică pe marginea proiectului cu privire la liberul acces al cetățenilor la două terenuri de sport din municipiul Pașcani. Proiectul inițiat de consilierul PNL Marius Pintilie a găsit doar verbal susținere în rândul aleșilor locali.

Principala problemă în această situație este poziția manifestată de către Consiliile de Administrație ale Liceului Economic „Nicolae Iorga” și Liceului Teoretic „Miron Costin”. Lipsa agenților de pază pe timp de zi ori programul unităților de învățământ au fost câteva din motivele pentru care această inițiativă ar trebui reanalizată până la momentul punerii ei în practică.

Inițiatorul a înțeles aceste aspecte, fapt pentru care a propus colegilor din legislativul local să amendeze proiectul în perioada următoare, astfel încât acesta să fie unul care să poată fi aplicat. Drept urmare, astăzi, acesta fiind propus spre amânare.  

  

În toiul acestor discuții a intervenit consilierul PDL, Ioan Ioniță. El l-a acuzat pe Marius Pintilie că a beneficiat de o concesiune, dar nu a amenajat un loc de joacă în zona vale așa cum a promis.Ne vorbiți aici de aproape o oră. Ați construit locul de joacă din zona vale, din spatele spațiului comercial, așa cum ați promis? Eu zic să amânăm acest proiect până când îl veți face pe acela. Eu dacă eram în locul dumneavoastră nici nu veneam cu această inițiativă”, i-a transmis Ioniță lui Pintilie.

Ideea acestuia a fost susținută și de Vasile Pleșca, de la PSD: „Parcăm eram într-o ședință pe comisie împreună când s-a făcut promisiunea. Așa îmi aduc aminte”, a spus Pleșca.

Consilierul PNL i-a cerut explicații pe marginea acestei acuze: „Cui am promis eu acest lucru? Știți când a fost votată concesiunea? Eu am participat la o licitație publică, unde am oferit un preț de cinci ori mai mare decât cel inițial. Nu am promis nimănui nimic”, a susținut Marius Pintilie.

Puși în fața acestei situații Ioniță și Pleșca au tăcut. De altfel, intervenția secretarului Mircea Zuzan a demonstrat că cei doi au mințit.”Nu este specificat în nici un document că investitorul se obligă la așa ceva. Cererea pentru concesiune a fost formulată de Gelu Costăchescu care a făcut și această promisiune, verbal probabil, nu de Marius Pintilie. În 2003 a avut loc licitația. El nu era pe aici (n.r. Consiliu Local) atunci”, a subliniat secretarul Zuzan.   

Soluția pe marginea acestui subiect a fost dată de consilierul Vasile Haldan. El i-a propus primarului să elaboreze regulamentul după care să fie deschise publicului toate spațiile de joacă din cartiere. De asemenea consilierul Ioan Danu a propus ca Primăria să finalizeze o listă cu locurile pentru mișcare care există la nivel de municipiu.     

Advertisements

Related posts

USR-PLUS îl propune pe Dacian Cioloș premier după alegeri: Este mai bun decât Orban

Redacția

Operațiunea suveica? Tentativă de fraudă electorală, în Blăgești!

Marius Parteni

Acuze de turism electoral şi propagandă în ziua votului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site