NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Liber în Europa la mâncat viermi de făină galbeni uscați. Larvele pot fi folosite ca gustare, pudră sau în biscuiți

Statele membre UE au aprobat marţi o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscaţi ca aliment nou.

  • Viermii de făină au primit aviz favorabil ca hrană pentru om. Sunt bogați în proteine, grăsimi și fibre

Comitetul de specialitate compus din reprezentanţi ai tuturor statelor UE şi prezidat de un reprezentant al Comisiei Europene a dat aviz favorabil proiectului de document care autorizează plasarea pe piaţă a viermilor de făină galbeni uscaţi, ca aliment nou. Termenul ”viermi de făină” se referă la larvele insectei Tenebrio molitor.

Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piaţa UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări ştiinţifice riguroase efectuate de EFSA, potrivit unui comunicat al CE.

Larvele de vierme, folosite ca gustare, pudră sau în biscuiți

Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiţi sau produse pe bază de aluat.

  

Strategia „De la fermă la consumator” identifică insectele ca sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziţia UE către un sistem alimentar mai durabil. Milioane de oameni consumă deja zilnic insecte. În plus, conform Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă şi foarte nutritivă, cu un conţinut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

Decizia oficială a Comisiei va fi adoptată în săptămânile următoare, informează news.ro.

observatornews.ro

Advertisements

Related posts

Expert în sănătate publică: „Românii care vor muri în ianuarie vor muri din cauza măsurilor luate acum, în decembrie”

Redacția

Urgenţe: fată de 14 ani cu alcoolemie de 2,55 la mie. Medicii și-au făcut cruce!

Redacția

Farmec începe producţia a două noi produse igienizante pentru mâini, pe bază de alcool 70%

Redacția
Încarcă...