RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Leonard Ursu sfidează legea: Elevii din Moțca pot circula gratuit, fără abonament, în autobuzele din Pașcani, în timp ce elevii din municipiu trebuie să aibă un astfel de document

Scandalul decontării transportului public al elevilor din Pașcani a ajuns într-o nouă etapă: a absurdului. Deși legea educației, așa cum a fost ea modificată în 5 noiembrie 2020, este clară în privința accesului gratuit al elevilor în mijloacele de transport în comun local, Leonard Ursu, directorul CLP Ecoserv SRL, companie ce are în gestiune acest serviciu, îngrădește acest drept al elevilor din Pașcani.

Aceștia, pentru a beneficia de gratuitatea transportului în comun, trebuie să facă o cerere însoțită de o fotografie și de două copii după carnetul de elev vizat pentru anul școlar în curs.

Nu de același tratament beneficiază elevii din alte localități. Prezent într-o emisiune televizată la un post local, Leonard Ursu a răspuns la întrebarea moderatorului, că elevii din Moțca se pot urca gratuit, în autobuzele operate de CLP Ecoserv SRL fără abonamente, doar cu carnetul de elev vizat.

De partea cealaltă, Primăria prin vocea administratorului public, Claudiu Bodoașcă, îi atrage atenția lui Leonard Ursu să respecte legea și să permită tuturor elevilor accesul gratuit în autobuze, fără a fi necesarea obținerii unui abonament.

  

 „Îl invit pe domnul director să respecte legea! Toți elevii, indiferent că sunt din oraș sau din suburbii, au gratuitate pe transportul public pe toată durata anului calendaristic. Asta înseamnă că nu au nevoie de abonamente. Elevii, prin lege, au dreptul să circule gratuit. Că domnia sa nu știe să-și gestioneze serviciul, să poată cuantifica subvenția pe care ar urma să o primească de la Primărie, e problema domniei sale,” a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului.

Reamintim că Legea Educației este pusă în aplicare fără nicio problemă de către CFR, care eliberează în mod gratuit legitimații de călătorie elevilor, în baza carnetului de elev vizat.

Related posts

Fermieri ieșeni, executați silit de ANAF, după ce au încasat subvenții fără drept. Cel mai mare debit este de 1,3 milioane de lei

Redacția

Pașcaniul este izolat! Nici o mașină nu poate intra sau ieși din municipiu! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Pașcani, oraș murdar! Consilierul Bodoașcă: „Orașul e mai mizerabil acum! Noi avem bani disponibili!” Ursu: „Nu avem personal”

Răzvan Grecu
Încarcă...