NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Leonard Ursu a pierdut primul proces intentat, după ce a fost dat afară de la conducerea CLP Ecoserv SRL

Suspendarea executătii hotărârilor de Consiliu Local prin care s-a decis reorganizarea CLP Ecoserv SRL este inadmisibilă. Aceasta este decizia judecătorilor de la Triunalul Iași, după ce Leonard Ursu, fostul manager al societății, a solicitat acest lucru.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Iași în 26 iulie 2021, iar verdictul a fost dat în 12 august 2021. Deocamdată decizia nu a fost atacată cu recurs de către Leonard Ursu.

Acesta este doar unul dintre procesele prin care Ursu vrea să revină la CLP Ecoserv SRL. El a mai demarat procedurile pentru anularea hotărârilor de reorganizare a societății, în urma cărora postul său a fost desființat.

Reamintim că în ultimele zile de la conducerea CLP Ecoserv SRL, fostul director, Leonard Ursu, a profitat din plin de postura de șef al societății modificându-și, cu ajutorul Consiliului de Administrație din care făcea parte, compensațiile pe care ar fi trebuit să le primească în cazul în care acesta ar fi fost demis înainte de încheierea de drept al mandatului său.

  

Contractul său de mandat a fost încheiat în data de 7 mai 2018 și avea valabilitate până pe 7 mai 2022. În forma inițială, acest contract încheiat cu Consiliul de Administrație al CLP Ecoserv SRL prevedea compensații cu plata indemnizației de director general pentru 2 luni de zile, în cazul în care Ursu era demis nejustificat. Contractul inițial mai prevedea că directorul CLP Ecoserv beneficiază de 25 de zile de concediu, fără a se specifica posibilitatea de plată a acestora în cazul neefectuării lor.

În contextul în care pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local aferentă lunii iunie, a anului în curs, erau două proiecte de hotărâre privind reorganizarea societății CLP Ecoserv SRL, prin desfințarea Consiliului de Administrație și a postului de director general, Leonard Ursu prin intermediul Consiliului de Administrație și-a modificat contractul de mandat prin actul adițional nr. 6 din 9.06.2021.

Astfel, conform contractului de mandat modificat, în cazul revocării directorului general, societatea trebuie să-i plătească compensații financiare echivalente plății indemnizației până la finalul contractului de mandat, nu 2 luni de zile cum era în contractul inițial. Mai mult, dacă în contractul de mandat inițial, nu se specifica posibilitatea de a fi demis de Consiliul Local, în actul adițional apare această posibilitate alături de Consiliul de Administrație.

O altă modificare introdusă în favoarea lui Ursu, tot prin intermediul Consiliului de Administrație, este aceea ca la finalul mandatului, indiferent de modul în care acesta a încetat, concediul de odihnă neefectuat să fie compensat în bani. Conform informațiilor deținute de NewsPascani.com, Leonard Ursu avea neefectuate peste 25 de zile de concediu la data destituirii sale.

După modificarea contractului de mandat în favoarea sa și după ce Consiliul Local a dispus reorganizarea CLP Ecoserv SRL și implicit încetarea contractului său de mandat, Leonard Ursu a acționat Consiliul Local în instanță invocând, în apărarea sa, noile prevederi din contract adoptate în 9 iunie 2021.

Menționăm că, pentru a nu afla opinia publică de aceste modificări din contract, Consiliul de Administrație al CLP Ecoserv a secretizat acest document printr-un amendament la contractul de mandat al lui Leonard Ursu. Documentul nu a fost publicat niciodată pe site-ul societății, iar conform deciziei Consiliului de Administrație acesta putea fi consultat doar de instanțele de judecată sau de organele de control.

NewsPascani.com a intrat în posesia documentului după ce Leonard Ursu l-a depus la dosarul în care solicită suspendarea și anularea hotărârilor de Consiliu Local prin care CLP Ecoserv SRL a fost reorganizată, iar el a fost demis.

Advertisements

Related posts

Zuzan a câștigat procesul cu Eco Salubritate: 12.717 de lei este suma pe care fostul secretar o are de încasat! Procurorii DNA cercetează cauza!

Răzvan Grecu

Aveți grijă unde duceți molozul și deșeurile din construcții! Pășcănean amendat cu 500 de lei

Oana Cordoneanu

30 de șomeri formați prin ALOFM pentru a-și începe o afacere

Redacția
Încarcă...